ToMo widzial to samo co ja wczoraj....byl krotko i bardzo dziwnie zniknal.
Wersja do druku
ToMo widzial to samo co ja wczoraj....byl krotko i bardzo dziwnie zniknal.
Cena, którą podałem odnosi się do 70-210/3.5-4.5 USM. Nie widziałem go już dawno na allegro, stąd moje pytanie czy mówimy aby na pewno o 70-210 USM. 70-210/4 to zupełnie inny obiektyw typu push-pull.
Tak jak Arkan - między 800 a 1000 PLN. Miałem go jakiś czas - polecam - optycznie jest zdecydowanie lepszy od 75-300/4.5-5.6 czy też 100-300/4.5-5.6. Ale trafić go na Allegro to rzadkość.
Co do 70-210/4.0 to zupelnie inna klasa szkła, warte gdzieś koło 350-400 PLN.
Pewnie o tym piszecie: http://allegro.pl/show_item.php?item=46792128
Sprzedany poza aukcją :)
Na ebayu niemieckim można go kupić poniżej w cenie 160-200 EUR.
Swój EF 3,5-4,5 kupiłem na allegro w grudniu. Rzeczywiście jak się pojawi, to albo zaraz znika, albo chodzi za ok 800-900 zł. Kidyś widziałem jak poszedł za ponad 1000. swój kupiłem poza aukcją. Gość wystawił za 400, napisałem że biore od ręki za 700 i sprzedający się zgodził. Miesiąc wczesniej próbowałem licytować normalnie, ale ktoś inny kupił poza aukcją za 700.
Jest to bardzo przyzwoity obiektyw, ale o tym było już wielokrotnie.
A ja swojego, bez 'poza aukcja' (ktos 700 zl proponowal, nie satysfakcjonowalo mnie to) opchnalem po normalnej licytacji za 790 zl 8)
Bardzo polecam to szkielko.
...dokładnie od stycznia, pojawił się w opcji "kup teraz" z filtrem za 700 zł i w ten sam dzien już był kupiony - wiem bo sam go kupiłem :). Obiektyw jest bardzo dobry, co najważniejsze wystarczający ostry od pełnej dziury. Lepszy jest od niego tylko canon 70-200/4 L.Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Jego wady to: mały pierścień ostrości i wysuwanie się pod własnym ciężarem.
to mój jednak nie był ostatniCytat:
Zamieszczone przez skrzat
------------
Jak kiedys ktos bedzie sprzedalawal to "cos" to prosze o sygnal na PW :)
Co oryginalnie wchodzi w sklad tego zestawu??Czy oslone przeciw sloneczna:?: itd itd.Prosze o podpowiedz
włąsnie sprzedałem takowy na Allegro. stał równo godzinę. Wziąłem myślę godziwe pieniądze za niego. ale stan szkłą to zrekompensuje. Ja miałem w zestawie oryginalną osłonę p. słoneczna ale nie mam pojęcia czy takowa sprzedawana była ze szkłem czy oddzielnie ...