ja coś wrzucę wieczorem, byłem na prezentacji sprzętu sigma w wawie w blue city
Wersja do druku
ja coś wrzucę wieczorem, byłem na prezentacji sprzętu sigma w wawie w blue city
swojego czasu pracowałem tą sigmą, jednak nie ma co jej porównywać z 35/1.4L Canona czy 35/1.4 Nikkora ...
Panowie, zakupilem ta Sigme jakis tydzien temu. Na poczatku byl front-focus, ale wyregulowalem AF w body (50d) i teraz trafia w punkt przy f/1.4. Czy w takich sytuacjach tez wysylacie do serwisu, czy regulacja w body nie wystarcza??
Skoro wyregulowałeś i trafia to jak widać wystarczy.
Ja nie widzę w takiej sytuacji sensu wysyłania do serwisu.
Ja swoją kupiłem używaną( 1 mies.) i bardzo się cieszyłem z zakupu bo była wybierana pod 50D także z moim ex40D działała wyśmienicie. Teraz u kolejnego nabywcy na 7D też podobno też git i nie wariuje a przyznam że potrafi wariować :) Jednak mimo wszystko najlepsze nie L szkło pod xxD. Polecam
To ja jestem tym nabywcą z postu powyżej. Dla mnie super szkło, żadnej złotówki za nią nie żałuję. Bez żadnej kalibracji ostrzy idealnie (choć egzemplarz był selekcjonowany podobno). Nic nie wariuje, z 7D autofokus trafia mi zawsze tam gdzie trzeba. Najlepsze szkło w mojej stajni jak dotychczas.
Hej.
Można prosić o przykładowe zdjęcia?
Pozdr.
Patrząc na twoją stopkę to rewelacji w pozostałych szkłach nie widać. Sam nad tą sigmą myślę, przestrzeliłem sobie jakiś czas temu 2 sztuki w Sigma ProCentrum i 1 w Fotojokerze - Ogólnie źle nie było, ostre od 1.4, lekki FF na mojej 20d (w tych z SPC). Ta z fotojokera trafiała w punkt ale znośnie było dopiero od 1.8-2.0. Nie wiem niestety jak na dalszych obiektach (jak wiadomo z bliska może być ok a z dala nie). Tak czy siak szkło będę brał dopiero w przyszłym roku wiec zobaczymy co się do tego czasu jeszcze zmieni.
+ tego szkła jest to że można tanio nawet dostać używkę (Cena w FJ - 1999 za nową, oferty na alledrogo od 1200) z gwarancją itp.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Anzelm-74 wystarczy poszukać
http://canon-board.info/showthread.php?t=47325