Bzdura.
Pokażesz te 'przepisy'?
Ostatnimi czasy coraz więcej ludzi w UK się skarży na cło doliczane do przesyłek z HK.
Wersja do druku
A dla czego po prostu nikt nie skontakuje się telefonicznie z osobą z pierwszego linka?? ja chwyciłem za tel, zadałem kilka pytań na które szybko uzyskałem odpowiedz, szkła są z importu gwarancja jest worldwide czyli w PL niet ale na wyspach to chyba nie problem?? Ceny nawet jak dla mnie są bardzo okazyjne, ja osobiście nie mam na nic ciśnienia z jego listy, ale kumpel mieszkający w Northampton zamówił lampe, dam znać jak przebiegła tranzakcja.
Pzdr.
towers
Są sprzedawcy z Hongkongu, którzy gwarantują przesyłkę do UK bez cła i tak się to odbywa, (np. kea-photo). Ale to jest wyraźnie opisane w ich aukcjach. Inni nie gwarantują tego i nie wiadomo czemu tak jest, skoro obowiązują ich te same przepisy celne. Oni mają nieco niższe ceny. Z własnego doświadczenia - zamawiałem z przesyłką do Anglii od kea dwa razy - 5d, lampa, nie płaciłem cła, przesyłka szła 3 dni. Raz do Polski - obiektyw 70-200L i też nie płaciłem, ale to chyba tylko przypadek. Nie rozwijam dalej tego wątku bo nie tego temat dotyczył.