F11 trochę pomaga...
Wersja do druku
10.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i coś co lubię najbardziej...PS
11.
Ludzie, błagam. Czy naprawe drzemie w Was taka ekscentryczna chciwośc na pokazywanie wszystkiego co mam, w formatach wystawowych?!
Czy im większe zdjęcie, tym ma byc ono lepsze!?
Autorze, szanuj mnie, moje oczy i mój czas jaki Ci poswiecam i naucz sie prezentowac własną fotografię, bo to co tutaj zapodałeś to sie nadaje (ze względów technicznych) od razu do Ignore!
Mniejsze zdjęcia!
Mniej zdjęć! (maks 3-4)
Mniejsza wiara w odbiorców, którzy niekoniecznie podzielają Twoją łatwość dzielenia się entym z kolei widokiem tej samej twarzy tylko bardziej z lewej lub bardziej od góry...
Plisssss :)
Umiejętność selekcji swoich prac to PODSTAWOWA zasada prezentacji!
:oops: czuję się skarcony, dziękuję ... na swoje usprawiedliwienie powiem tylko ze nigdzie nie doczytałem (może niezbyt gorliwie szukałem) informacji, że dopuszczalna ilość zdjęć w wątku wynosi... i tu figuruje liczba jakaś nieduża.
... wielkość zdjęć... przepraszam...moja wina... jeśli jeszcze kiedyś zamieszczę tu jakieś zdjęcia to będą "odpowiednio małe"
...każde z ujęć wydaje mi sie inne (ale to może tylko moje wrażenie) i rzeczą jakby mało istotną wydaje mi się to, że na zdjęciach widnieje ta sama twarz.
Twarz wyraża emocje, a te na każdym, albo prawie na każdym zdjęciu są inne. Jeśli można powielać temat zdjęć w innych kategoriach ( np 6848 zachodów słońca w górach, nad morzem, nad lasem, nad polami, nad jeziorem ) to nie rozumiem oburzenia jakie Tobą kieruje kiedy widzisz 9 zdjęć tej samej twarzy. Wolę to niż np. fotografowanie byle dupereli tylko po to żeby zachwycać się, albo i nie, jaki to piękny BOKEH ma ten czy inny obiektyw. Być może na to jakiś cel, np. porównanie obiektywów i ich możliwości, ale nawet i w tym przypadku można sobie wybrać jakiś godny temat zdjęcia a nie focić byle czego byle tylko pokazać rozmyte lepiej lub gorzej tło.
Może łatwiej przyszłoby mi przyjąć krytykę typu: zdjęcie 3 do kitu bo... zdjęcie 4 lepsze bo... zdjęcie 11 całkiem do d... bo, a nie, złe bo się nie mieszczą albo złe bo ta sama twarz.
a tak w ogóle to pozdrawiam ( bardziej z dołu) :)
prosisz, więc masz :-)
mnie jakoś nie leżą wszystkie Twoje kadry en face. Nie wiem dlaczego. Nie, bo nie...
najbardziej pozytywnie odbieram zdjęcie nr 1.
Przyjemny jest też kadr nr 6, ale całośc psuje ucięty kawałek ucha.
zdjęcie 10 chciałem obracać o 90st. w lewo (bo nie wiadomo dlaczego "się przewróciło"), natomiast montaż 11 jest w sumie dość ciekawy, tylko powiedz jeszcze "co poeta miał na myśli?" ;-)
i dziekuję :)
6. faktycznie...albo jeszcze raz skadrować...albo już zostanie z uciętym uchem...
10. "sie nie przewróciło" :) czytanie gazety przy świeczce...po prostu
11. "poeta na myśli miał" miejsce i osobę związane ze sobą ściśle...no...jakoś tak :)))
to teraz się zastanów skąd oglądający ma to wiedzieć?
www.wrozka.pl ??
gdzie jest ta świeczka i gazeta? :-)
no właśnie o to w zasadzie pytałem: co wiąże osobę i miejsce? Tylko PS? ;-)
bo jakoś z tej pracy to nie wynika... (chyba, że wynika, a ja mam słaby dzień?)
10. świeczka na pewno w Krakowie w kawiarni "nowamłodapolska" albo "młodanowapolska"?(kawa 10zł, piwo 6zł)...gazeta chyba sie zdezaktualizowała więc pewnie w koszu:)
11. no co moze wiązać?...czas?...wspólny?:) ...moze tytuł zdjecia, gdyby był, załatwił by niejasności?:)
jakies takie mdłe, nieostre, mydlane. Nr8 pezez to czarne tło wygląda jakby małej kawałek głowy wycieto. No cóż, takie to moje zdanie. Ale nie znam się za bardzo pewnie. Tylko subiektywna opinia.
Pozdrawiam!
Z tego to widzę to wszystko są JPGi z Rawów, lecz nic w tym nie było maczane więc dlatego takie mydło ...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Może jak się nie potrafii robić Rawów to lepiej w JPGach robić zdjęcia??