a nie pochwalisz sie co z tego ci wyszło? Ja z checia zobacze bo rowniez na analogu robie:)
Wersja do druku
a nie pochwalisz sie co z tego ci wyszło? Ja z checia zobacze bo rowniez na analogu robie:)
medaliści_1
medaliści_2
sukiennice
kamieniczka
Oto 4 zdjęcia z t-maxa 3200 naświetlanego jako 3200 bez żadnej korekcji +/-
Niestety zdjęć z samego tańca nie mogę opublikować, ale żeby zobaczyć jak wygląda ziarno myślę ze te wystarczą. Nie mam pojęcia w czym to było wywoływane ani czy było przed zrobieniem odbitek redukowane ziarno bo klisze oddaje do zakładu foto.
Pozdrawiam
Paweł
sukiennice wyszły ślicznie:)
Hmmm do oglądania w necie to iso 3200 totalnie jak dla mnie odpada :( to są skany odbitek czy negatywów?
Nie podoba mi się takie duże ziarno.... jakie miałeś czasy na tym ziarnie przy robieniu zdjęć tancerzy? może 1600 by wystarczyło a ziarno byłoby dużo mniejsze?
na mojej stornie w dziale "portfolio/ciemna" - większość fot robiłem właśnie tym filmem - uwielbiam go !!
wołałam go w ilfordzie..
to był skan z kliszy robiony w labie, zdjecia były robione na 3200 przy czasach około 1/250
co do forsdowania 3200@1600 to 1/125 mogło by być za długo, ale załuje ze nie robiłem 3200@2500, czasu by mi starczyło,a ziarno faktycznie by sie zmniejszyło. Wiem, ze na ekranie to ziarno wygląda przerazająco, ale robiłem to zeby mieć głównie odbitki i na A4 ziarno jest mniej widoczne (moze to tylko moja subiektywna ocena).
Pozdrawiam
Paweł
PS ->Gringo997 dzieki, to zdjecie zrobiłem właściwie pod wpływem impulsu mając ostatnią klatke w aparacie :-)
Nie do przyjecia!! To jakies koszmary senne :)
matko, ale kasza. a gdzie "skanowałeś"?
Ten TMZ to mi szumiał, ale żeby aż tak to chyba nie.
Chociaż co prawda wtedy to to ziarno tylko na odbitkach widziałem...