nr 15 super kolory!! :) gratulacje bdb foto :]
(jedynie ten lewy dolny róg zbedny ale to drobiazg )
pzdr.
Wersja do druku
nr 15 super kolory!! :) gratulacje bdb foto :]
(jedynie ten lewy dolny róg zbedny ale to drobiazg )
pzdr.
16 bardzo fajnie :)ciekawe kolorki nawet te przepalenia u góry nie przeszkadzają :)
18 super kadr przydało by sie wyprostować :)
19. czy to jakiś przekaz?? :P daje chwilę myślenia :)
ogólnie bardzo fajnie i czekam na następne :)
Jeśli uważasz, że robisz foto-gnioty to znaczy że je robisz. Zmien ten tytuł bo albo kokietujesz, albo nie bardzo wierzysz w swoje możliwości. I jedno i drugie jest pożałowania godne.
A zdjęcia są całkiem niezłe. Serio.
w tej chwili to już nie możliwe od mojej strony ze względów technicznych. a myślę że nie jest to aż tak rażące żeby zawracać głowę adminom.
[btw, jest to swoisty 'chłyt matetigowy' - jak widać, jako tako skuteczny :]
osobiscie uważam że moje zdjecia nie są złe, ale nie są wspaniałe, każdy znajdzie w nich niedoróbki techniczne/artystyczne etc.. a po za tym znajdzie się choćby na wątkach wyżej/niżej mnóstwo lepszych zdjęć.
swoistym oszustwem z mej strony jest fakt że zamieszczam głównie 'najlepsze' ze swoich zdjęć, a nie prawdziwe serio-gnioty których o wiele więcej. kto ma czas i ochotę niech patrzy:
http://senner.prv.pl
miło słyszeć.Cytat:
Zamieszczone przez 1jac
dzięki.
kilka następnych
20. biały piksel to odbicie światła, a nie wada matrycy etc.
21.
22.
23. analog, zenitar 2,8/16
24.
jak zwykle zachęcam do wejścia, tam o wiele więcej
czekam na opinie
20 zajefajne, nadaje się na okładkę płyty :)
kilka nowych
jak zwykle 0 [zero] PSa i innego typu spraw, czyte JPG z puchy + stemplowane programem (może być przez to wycięty exif)
po więcej zapraszam jak zwykle na
25.
26. runaway
27. [z eksperymentalnej sesji; lampa na 1 kurtynę+ długa ekspozycja]
28.
27 bardzo fajne. Mógłbyś opowiedzieć dokładniej, wiesz - jak żółtodziobowi - jak je zrobiłeś?
1. statyw, wężyk, lustrzanka, lampa błyskowa (najlepiej zewnętrzna, na stopkę etc) tło - zachodzące słońce albo cokolwiek co do poprawnego zdjęcia potrzebuje więcej niż 2sek naświetlania [wg aparatu]
nie prefererowane w tle latarnie i inne silne źródła światła
2.ustawienie lampy błyskowej na 1 kutrynę (w menu w custom functions [CF] patrz=>instrucja aparatu)
3. tryb Tv i czas ponad 2 sek
4.na moment naciśnięcia spustu migawki kreujemy jakąś akcję (u mnie - modele podskakiwali do siebie; byli w powietrzu w momencie naciśniecia spustu) i przez pozostały czas naświetlania naświetlamy tło (modele wyskakują jak najszybciej z kadru)
próbować od uzyskania zadowalających efektów.
żółtodziób z 1260 postami?..
coś mi tu.. ;)
Ja z ostatnich 4 również stawiam na 27. Fajne kolory, i (znana) ale żadko używana technika.
Senner, jesli blysk bylby ustawiony na druga kurtynę to raczej zarejestrowałoby się to samo, tyle, że trudniej byloby to zgrac w czasie i kadrze;)
Btw. Nie rozumiem motywu, ktory Toba kierowal przy #26? Zapewne w połamanym krzesle jest coś co warto wyeksponować, ale.. no własnie.. brak tego wyeksponowania:wink: