no za 3000PLN to jeśli jest bezpiecznie to wogóle bym sie nie bał znaczącego padku ceny .... bez przesady .... imo w Polsce za rok bedzie tyle kosztował .
Wersja do druku
no za 3000PLN to jeśli jest bezpiecznie to wogóle bym sie nie bał znaczącego padku ceny .... bez przesady .... imo w Polsce za rok bedzie tyle kosztował .
Poluję, bo to najniższa cena na ebay'u. :) Tylko nie mogę tam znaleźć informacji, czy można odebrać osobiście. Jest to dużo pieniędzy i wolałbym jednak "osobiście" odbierać, nawet gdybym miał dopłacić te 50 funtów.
A ja własnie śledzę cene od Listopada 2007 roku i na początq grudnia pisalem,że koło lutego-marca cena bedzie wynosiła mniej wiecej 3k.Duzo sie nie pomyliłem na allegro można dostać nowe średnio za 3,5k. I myslę ,ze do marca jeszcze spadnie w granicach 200 zł max.Przed sezonem letnim pewnie jeszcze więcej ze względu na porę roq i zakupy które wiekszość z nas dokonuje własnie w tym okesie.
Sam sie przymierzam do zakupu 40D ale to w przyszłym miesiącu:)
Ps. cena w przeciągu 3 miesięcy spadła około 500 złoty.Tylko,że wszyscy czekali na nastepce 5D a tu klapa.IMO uważam,iż to było głownym czynnikiem spadku ceny teraz ona sie troszke zacznie stabilizować. (oczywiście konkurencja tez nie jest bez znaczenia)
Z tego co ja wyczytałem to chyba można tylko trzeba maila do nich napisac i sie umówic co i jak.
"Local collection also available
Local collection also available. please e-mail us for more details if you wish to collect the camera. please note: £15 for administration fee will apply for local collection "
Wiem ze to sporo kasy dlatego ja jutro jade do sklepu w Middlesbrough za namowa sprzedawcy ze sklepu foto bo tam jest sklep ktory ma ceny internetowe a sprzet na miejscu do wgladu i do wymacanka,mozna potestowac i wybrac dlatego sie wstrzyamlem z kupnem jeszcze.Wiec jak masz mozliwosc odebrac osobiscie to chyba jestes w UK wiec radzilbym Ci znalezc podobny sklep.
Myślę, że napisanie "nowe średnio za 3,5k" jest nieco na wyrost... Jeśli kupujesz z pewnego źródła to te 3700 minimum trzeba liczyć.
A jeśli mam czekać do sezonu letniego na spadek rzędu 200 złotych to, tak jak pisałem na początku, wolałbym przeboleć.
I tu pojawia się sytuacja, którą opisałem powyżej. Jest Londyn, jest tanio, są znajomi, trzeba korzystać... Bo 700 złotych piechotą już nie chodzi.
A taki mały OT, czy cło i podatek obowiązują w granicach UE, czy mogę sobie sprowadzić tą 40D dopłacając te 50 Funtów i będąc spokojnym, że US nie zapuka mi do drzwi?
Proponuję kupić na wyposażenie tego forum jakąś wypasioną czarodziejską szklaną kulę i w ten sposób będziemy mogli pozamykać takie bezsensowne wątki :twisted:
Cieszę się Kolego, że wykazujesz się taką wyrozumiałością, niemniej jednak nie sądze by był to bezsensowny wątek.
Według mnie, ceny obecne i przyszłe są uwarunkowane czysto ekonomicznie i marketingowo i być może ktoś lubi to śledzić bardziej niż ja, a że jest to forum to postanowiłem poszukać takich osób.
takich wątków na forach na świecie jest niestety tysiące...
- a jaka będzie cena za pół roku?
- a jaki aparat wyjdzie za 2 miesiące?
- a kiedy w końcu wypuszczą obiektyw 14-800 f/1.4 ważący 50g?
- czy za 2 lata nikon będzie droższy, czy canon?
...z części forów na szczęście takie watki znikają w ciągu kilku godzin...
jest jedna odpowiedź na takie pytania udzielana np. na forum www.photo.net:
- ten kto Ci odpowie, tak naprawdę nic nie wie, ten kto wie na pewno nic Ci nie odpowie.