Re: EOS 300D zepsuł się po 2 miesiącach
Cytat:
Zamieszczone przez Jarbas
Skoro nie stać mnie na 10D, jestem początkujący i uczę się dSLR to czy muszę mieć zaraz ten i tylko ten aparat jakim jest 10D?
Nie, musisz miec 1Ds ;)
A powazniej - bierz ten ktory ci opcjami bardziej pasuje a nie ten ktory ci ludzie mowia.
Moze dla poczatkujacego 300D bedzie odpowiedni, a moze jednak nie bo zabraknie paru przydatnych, potrzebnych mu funkcji. 300D jest po prostu ograniczony i dlatego raczej mozna poradzic 10D by pozniej, po zdobyciu wiekszego doswiadczenia nie kusilo za szybko sie przesiadac (a strata pieniedzy bylaby spora).
Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
po zdobyciu wiekszego doswiadczenia nie kusilo za szybko sie przesiadac (a strata pieniedzy bylaby spora).
Zawsze będzie kusiło :wink:
Vitez nie wyganiaj mnie na google czy do specyfikacji technicznej, jak możesz podaj na tacy czym praktycznie się różni 300D od 10D :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez Jarbas
Vitez nie wyganiaj mnie na google czy do specyfikacji technicznej, jak możesz podaj na tacy czym praktycznie się różni 300D od 10D :mrgreen:
Tym ze jeden jest srebrny (tylko w Japonii czarny) a drugi czarny :mrgreen:
Wiesz... temat ten byl walkowany setki racy na grupie pl.rec.oto.cyfrowa . Jesli jest mnostwo informacji na ten temat na grupie, w internecie itp to czemu zamiast samemu poszukac tych ifnormacji zmuszasz kgoos do strzepienia palcow/klawiatury by opisal ci jeszcze raz ten sam temat, ktory juz byl wiele razy opisywany? Skoro jestes taki leniwy i nie chce ci sie samemu poszukac to znaczy ze nie szanujesz cudzego wolnego czasu probojac zmuszac do "podawania na tacy" . Niegrzecznie.
Tak wiec podam ci dwa linki:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos300d/
http://groups.google.com/groups?as_q...;lr=&hl=pl
Milego czytania. Tam naprawde jest wszystko - dlaczego wybrac jeden, dlaczego drugi, opinie uzytkownikow, co komu w ktorym modelu przeszkadza.
A ja ci dam tylko jeden hint: jesli stac cie zarowno na 300D + dobre szkla jak i 10D+ rownie dobre szkla to wez 10D (z powodu funkcjonalnsoci i budowy). jesli nie to 300D+lepsze szkla (to szkla nie body robia zdjecia)+crack firmware.
Taka jest puenta calego wyboru 10D czy 300D - funkcjonalnosc 10D vs tanszy 300D a lepsze szkla.