Zamieszczone przez Borg_
Co do wad PRO1 to miałem pełną świadomość ich istnienia podczas decyzji o jego zakupie. Podstawową wadą jest to że szumi :) ale jak spojrzałem na inne aparaty to też szumią od ISO 200 wzwyż. Różnica jest tu niewielka. Dla mnie drugą istotną wadą jest to że akumulatorki słabu tutaj trzymają - o połowę krócej niż w G6 z tego co piszą na testach. Ale te wady są rekompensowane - świetną jakością fotek - kolory, ostrość, szumów nie ma przy mniejszych ISO a na ISO 300 czy 400 to raczej się nie będę bawił. Aparat ma o wiele lepszy obiektyw niżw G6 i innych konstrukcjach a to jest niezmiernie ważne jeśli chodzi o jakość fotek. Vitez pewnie powie tutaj że co z tego że ma obiektyw Lkę jak szumi, mała matryca itd :) (już czytałem) Ale jeśli robi się fotki na ISO 50 czy ISO 100 to szumów nie ma, i fotki wychodzą wtedy super. Lepiej niż u konkurencji. Co do akumulatorków to też żaden problem, na allegro nowy chodzi za 45 zł. To nie jest problem mieć po ręką zapasowy. Dla mnie najważniejsze jest to jakie robi fotki a nie małe pierdoły. Każdy z aparatów ma jakieś wady.