Naprawdę warto zwłaszcza, że ostatnio mocno potaniał.
Wersja do druku
Naprawdę warto zwłaszcza, że ostatnio mocno potaniał.
Witam
Ja wczoraj zakupiłem te szkiełko. Jestem załamany szumami :(
Przy 2,8 w ciemnym pomieszczeniu szumy są okropne i do tego czasami nie ostrzy :(
http://img169.imageshack.us/my.php?i...dpp6577xp0.jpg
Krasuski : nie wiem o co ci chodzi skoro dales 1600 iso. a na dodatek pokazujesz tylko cropa
To obiektyw mażenie. Bierz bez zastanowienia
Ty również:
http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3
"6. Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. JEDNAK nie tolerowane będzie zwracanie uwagi na ortografie innych forumowiczow (od tego są prywatne wiadomości)."
witam ponownie i dziekuje za wszystkie wypowiedzi.
po namysle kupilem dzis ten obiektyw w poznaniu....
.... nie wiedzialem ze on taki ogromny!!!
w sumie to nie mialem jeszcze mozliwosci przetestowac, moze jutro sie wybiore gdzies na dwor to porobie kilka fotek.
po zalozeniu gripu, lampy i obiektywu.... moja Basia juz sobie odpuscila (powiedziala ze to jest ciezsze od niej :))...
powiedcie prosze gdzie jeszcze oprocz (pixel-pepper) mozna obejrzec fotki z tego obiektywu....??
pzdr macgaw
No trudno.. jakoś przeżyję warna.. Jak się publicznie zwróci uwagę to ma lepszy efekt pedagogiczny 8)
Pewnie niedługo coś pokażesz ;)
Akurat nie mam na kompie w domu fotek z tego szkła bo bym ci wrzucił parę - znajomy ma takie używane na 400D i widziałem co potrafi to szkiełko - naprawdę bedziesz z niego zadowolony - co do kurzu i zasysania to nie masz się co przejmować - obiektyw bez problemu przeżył 2 tygodnie w Egipcie - prawie codziennie wycieczki typu pustynia, Izrael, piramidy - nie można powiedzieć że tam się nie kurzy.. bardzo ładnie pracuje - kolorki w porzadku, bokeh też ok, stabilizacja z ręki daje ze 3 działki - bez problemu można z reki wieczorem zrobić fotkę oświetlonego budynku czy jakąś panoramkę.. do tego dobra ostrość..
Nie mam go tylko dlatego że jest to obiektyw EF-S - gdyby nie ta cecha która dla mnie go wyklucza już bym go miał..
Pozdrawiam
Artur