Miałem w planach 70-300 IS, ale po pojawieniu się tego szkła postanowiłem poczekać na opinie posiadaczy. Wyniki testu obiecujące, cena o połowę niższa, zakres też przyjemny. Ciekawe jak z AF-em i czy stabilizacja działa.
Wersja do druku
Miałem w planach 70-300 IS, ale po pojawieniu się tego szkła postanowiłem poczekać na opinie posiadaczy. Wyniki testu obiecujące, cena o połowę niższa, zakres też przyjemny. Ciekawe jak z AF-em i czy stabilizacja działa.
Sam jestem ciekawy, co z jakością tego szkła, może warto zamienić 70-200L4 non IS na 55-250IS ;-) szerzej, dłużej, IS, tylko brak tej literki L troche nie pasuje, ale co tam ;-)
No eLka to na pewno nie jest i z założenia ten obiektyw eLką nie miał być. Amatorskie szkło z amatorską ceną: 999 PLN - właśnie pojawiło się na allegro.
No i w takiej cenie napewno powalczy z obiektywami typu Sigma 70-300 APO. Teraz ruch należy do Sigmy - czy doczekamy się stabilizacji i/lub HSM oraz w jakiej cenie.
Cudów bym się nie spodziewał ;) Ale w takiej cenie, jeśli nie będzie jakichś dramatycznych wad, to na pewno znajdzie wielu chętnych w segmencie początkujących fotoamatorów.Cytat:
Zamieszczone przez Mariusz_C
Troche realnych fotek z tego szkla
http://caterpillar750.multiply.com/p...rn_Parade_2007
Nawet ladnie rysuje i bokeh nienajgorszy.
Napewno ciekawa alternatywa dla cropowcow zamiast 70-200/4L czy 70-300IS
mam to szkło, i jak tylko pogoda się poprawi, lub będzie jakiś zachęcający event w okolicy to ruszę w teren i zapodam jakieś miarodajne fotki. Obiektyw dobrze spasowany, mimo iż 'plastik' - solidny, nie można przyczepić się do wykonania.
Pozdr.