nr 3 i nr 6 - nastrój, klimat - świetne! Technicznie też bez zarzutu, dobra kolorystyka.
Wersja do druku
nr 3 i nr 6 - nastrój, klimat - świetne! Technicznie też bez zarzutu, dobra kolorystyka.
Dla mnie super jest 1.
Nr 5 bylby tez, ale nastroj bajkowy psuja troche zbyt widoczne drzewa, troszke zbyt nierealnie to wyglada (nie mowie, ze tak nie bylo) jakby poloczenie 2 fotek w szopie i moze szop by pomogl gdyby ukryc troche tez te drzewa we mgle
BelYaal - ja nie robię wklejek :) I jak zobaczyłem to zdjęcie przy wywoływaniu rawów to od razu wiedziałem, że część ludzi będzie myśleć, że to wklejka :)
Dodaję jeszcze kilka zdjęć z Żehry.
7.
8.
9.
10. Takie artystyczne światełko (cienie specjalnie są takie ciemne)
Bardzo fajne zdjęcia - zastanawia mnie tylko jedno, czy mgła podchodząca pod lekkie zabarwienie czerwienią jest winą mojej zlej kalibracji monitora czy u Ciebie tez tak wygladalo?
#8 najlepsza, chyba dlatego, ze pokazuje ogrom przestrzeni;) #10 mi jakos nie lezy, wolalbym zblizenie na sam zamek:)
Bajeczna mgiełka, w 10 kadr jest trochę nijaki, nie wiadomo co ma pokazywać
Powiem, tak te zdjęcia mnie powaliły, super kolory, piękny nastrój, człowieku chciałbym choć 1/10 miec takiego talentu jak ty!!!
Czy możesz jeszcze napisać do każdego zdęciea jakim obiektywem robiłeś? Zastanawiam się nad tym co masz w stopce.
Sylwek
wiedziałem, że 10 nie wszystkim przypadnie do gustu :) a zamek mam tak oświetlony tylko od 2 strony, później wstawię.
Sylwester - odpowiem na Twoje pytanie ale najpierw małe wyjaśnienie - sprzęt nie jest aż tak ważny :) Oczywiście przy zdjęciach z mgłą przydało by się coś z 20mpix bo mgła często strasznie szumi, ale i to można sobie darować. W takich zdjęciach chodzi o chwilę, pogodę, światło. Np. na robienie 1 zdjęcia wstałem o 4:26, wsiadłem w auto, jechałem 50 km, wspinałem się po cholernie stromym zboczu, przemoczyłem buty i spodnie... :) Ale to co zobaczyłem na żywo to mnie powaliło. Akurat to zdjęcie jest z ciut późniejszej pory, ale o świcie gdy na zamek padały pierwsze promienie słońca i mgła była trochę wyższa, wydawało się, że zamek jest złoty. Kolory były niewiarygodne i gdybym wstawił takie zdjęcie, to nikt by mi nie uwierzył, że tak było na prawdę. Akurat to zdjęcie robione jest 400D + Canon 28-70 3,5-4,5. Tani obiektywik, ale zupełnie fajny.
Zdjęcie nr.2 to 70-200 + polar. Bez polara to chyba bym tego dnia nic nie zrobił... :)
Reszta zdjęć robiona była 350D + Tokiną (zdj.3,4) i Canonem 90-300 (5,6,7,8,9). Czyli w sumie średnim sprzętem :)
Fajne klimatyczne fotki. Najbardziej do gustu przypadła mi jedynka :).
świetne widoczki