Robimy troche off top, ale co tam ;))) Mowisz, ze swiatelko tak pieknie rysowalo? Czy jednak PS wiele Ci w tym pomogl? 5d mam, 50 1.4 co prawda, nie, ale za to 85 1.8 ;)
Wersja do druku
85mm robi sie troche daleko od modela, a ja nie lubie stac daleko. Ja mialem kadry tak do pasa robione prawie i przycinalem. Jak zalozysz 85 to musisz sie cofnac ze 4-5 metrow aby samej glowy nie miec.
Photoshop zawsze pomocny, stosowalem obrobke, ktora miala podkreslic surowy wyglad twarzy, zaznaczyc dobrze bród i ostrosc rysów. Maskowalem czesto tlo na warstwach. Klasyczna robota cienniowa z zastosowaniem PS. Zreszta moja znajomosc PS ogranicza sie do 3 fukcji: Curves, Levels i Unsharp. :) Wiecej nic nie umiem zrobic. Tak wiec zdjeciu zawsze trzeba pomoc... jesi fotografujesz przy swietle zastanym i nie msz mozliwosci ustawienia blend. Tutaj nie mialem, bo lazilem pol dnia i stoczniowcy nie mieli czasu abym ich ustawial i bawil sie, oni zatrzymywali sie na 5 sekund i tyle czasu masz na zrobienie 2-3 ujec i korekcje naswietlenie ewentualna. Tyle ..:)
Poszukaj zdjęć z obrad sejmu ;) Tam pełno "mężczyzn" przy "pracy" ;)
@ iczek
Gratuluje zdjec z tej sesji... jestem pod duzym wrazeniem.
ps. wreszcie mi sie udalo znalesc watek zeby to napisac.:)
acha powinienys zglosic sie do stocznie o sponsorowanie twojej wystawy z tymi pracami. naprawde jest co pokazac. tak w 30 rocznice podpisania porozumien....