hehe, to wszystko co potrafi, jedyna zaleta to to że ma ettl, miałem ja kiedyś i szybko sprzedałem.
Wersja do druku
hehe, to wszystko co potrafi, jedyna zaleta to to że ma ettl, miałem ja kiedyś i szybko sprzedałem.
moja 380 po prostu padla. Zaczelo sie od walenia 100% blysku ...a skonczylo na kompletnym padzie. Nie mam czasu latac z tym tworzywkiem po serwisach wiec jakis czas temu kupilem 430. Niestety mam wrazenie, ze to takze nie jest "sprzet frontowy". Delikatne, choc jak wspomniano dosc szybko ladujace sie. No i wspiera AF "czerwona lampeczka".
580 -cena powala, funkcja "master" kusi. Sam wyzwalacz lamp kosztuje prawie polowe jej ceny.
wszystko zalezy od zastosowania. jak na stopke, to 430tka lub wyzsze modele. jak ofshoe, to tanie i dobre i dostepne to nikony od sb-24 do sb-28, ciezej dostepne vivitary 283, 285hv, jeszcze ciezej dostepne to sunpaki 555. metzy 60, 45 ale te nowsze ct4.
ale pewnie chodzi o lampe na stopke, wiec moj wpis bedzie bez sensu ;)
Zastanawiam się nad 430ex, nie mam wiele czasu na rozmyślania bo znajoma wraca niedługo z USA.
Pytanie; czy za cene 430ex można kupić cos lepszego ? (z USA za jakieś 600zł mi wychodzi)
Jeżeli z usa to się nie "patyczkuj" dołóż te kilka stów i kup 580ex...
430 jest spoko. nie bedziesz zalowal.
Zawsze Metz !
stronka firmy
Tańsze niż odpowiedniki Canona
Działaja też z nie-Canonami - ze wszystkimi funcjami dostepnymi w danym systemie -wystarczy zmienić adapter.
Adaptery są programowalne.