Towar musi byc z dystrybucji kraju, w ktorym mieszkasz. Takie sa warunki.
Wersja do druku
arturs ma w 100% rację.
Drozdi - gratuluję dobrego samopoczucia - jeśli będziesz w ciemno przyjmował wszelki kit serwowany przez niedoinformowanych sprzedawców - to się kiedyś na tym przejedziesz, czego Ci oczywiście nie życzę.
SPRAWDZIĆ U ŹRÓDŁA - to żelazna zasada - a takim z pewnością nie jest żaden pan za ladą - zamiast wprowadzać w błąd użytkowników forum - proponuję zapoznać się z warunkami cash-backu, poczytać posty na CB na ten temat, etc...
Kończąc wywód - korzystałem z poprzedniej promocji - jestem mieszkańcem PL, aparat i obiektywy sprowadzałem przez TIPa z Niemiec, stamtąd pochodziły rachunki - Canon zwrócił mi część zapłaty zgodnie z warunkami promocji. KROPKA :-)
WARUNKI TAKIE NIE SĄ ;)
proponuję czytać ze zrozumieniem ;)
Drozdi, (jeżeli to nie jest problemem) mógłbyś proszę podlinkować ta firmę ?
Pozdrawiam
O to zes pojechal :) Aparat ma byc zakupiony w jednym z krajow bioracych udzial w promocji CashBack. To chyba byloby idiotyczne jak w Niemczech ten aparat kosztowalby mnie 3500 a w PL 4300 wiec zeby dostac Cashback musialbym go w PL kupic :) To wolalbym Niemiecki i wiecej kasy zaoszczedzic niz jeszcze wysylac i czekac miesiace az pienadze przysla z Canona. Na 5 sztuk sprzetu objetego Cashbaciem mam tylko jedna z PL. Reszta to zbieranina z 3 krajow. Na wszystkie dostalem Cashback
No i wyslalem jeszcze jednego maila do tej firmy, dlaczego wprowadzaja klientow w blad, wypisujac, ze towar z EU nie podlega CASH BACK'owi.
Dostalem taka odpowiedz:
Tlumaczac:Cytat:
Hallo,
unsere EU-Ware wird meist ohne Original-Karton ausgeliefert, da sie aus
großen Sets stammt.
Daher ist diese NICHT Cash-Back fähig.
Moze lepiej jednak wierzyc sprzedawcom, a nie z gory zakladac, ze laduja kit? ;)Cytat:
Nasze EU-towary zostaja bez oryginalnego kartonu wysylane, poniewaz z duzych "kompletow" pochodza.
Dlatego promocja nie jest mozliwa.
... Panowie, to sa Niemcy :lol:
Ordnung muss sein! ;)
W
Pisałeś chyba o firmie, a nie handlarzu "szrotu" i dlatego koledzy tak odpowiadali.
Ordnung muss seien ? Ale dopiero po 2-gim @ ! :-)
Pozdrawiam.
Niemcy to byli przed zjednoczeniem ;)
Teraz to ciężko z tym Ordnungiem ;)
Widziałem już niemało niemców (nie turków, afganów czy innych jugoli) co sprzedają np. auta z kręconym licznikiem, to też jest Ornung ?
Te "duże" komplety to zestawy z obiektywami zapewne, ale wtedy też każdy element ma swój oryginalny kartonik, czy się mylę ?
Pewnie te twoje "porządne niemcy" sami zainkasowali (-ją) Cashback ;)
Moze i jest to Ornung, bo nie wiem co to znaczy ...
Skonczylem studia w Niemczech i wiem, ze u nich jest Ordnung. Niestety, (a dla mnie stety) nie poznalem Niemcow, o ktorych wyzej napisales.
Wszedzie mozna spotkach ludzi z marginesu, wiec takie uogolnianie, zostaw dla siebie ...
Wszystko zalezy w jakim towarzystwie sie "obracasz" ...