w stanach około 6500$ czyi teraz na polskie to jakieś 16 500 a w Polsce 26 000
Wersja do druku
Zmieniłem tytuł :) "Co sprowadzić ze stanów ? " kojarzył mi się niekoniecznie z optyką :)
Albo może zaproponuj tutaj jakie ceny byś chciał za sprowadzone dane szkła a kto chce to zaklepie i będziesz miał minimalne ryzyko utraty kapitału lub dostania siwych włosów :-) Myślę, że pierwszymi potencjalnymi Twoimi klientami powinni być forumowicze. Chociaż z drugiej strony można by było przykleić przysłowie że z rodziną (rodzina Canon Board) najlepiej wychodzi się... na zdjęciach. (Dziedzinowo blisko więc może i na szkłach też wyjdziemy dobrze :-) )
Dopiero zaczynam rozeznawać rynek, więc póki co jest jeszcze na to trochę za wcześnie, zresztą kurs dolara jest dość płynny więc to musi być informacja aktualizowana dość często.
Ewentualne szkło było by w Polsce na sylwestra więc gdyby ktoś miał jakieś pytania, propozycje kontakt na PW Nemo
Orientacyjne ceny mógłbyś podać na forum wiesz skąd szklarnie bierzesz ile kosztuje i ile chcesz zarobić proponuje podać te najbardziej chodliwe Ele
70-200 4 IS jest po ok. 1000 $ a to = ciut wiecej co w Polsce kosztuje wersja bez IS. Na tym szkle mozesz sobie niezle zarobic bo w Polsce nadal okolo 4000 zl, sprzedaj nawet po 3000-3200 a ci ktorzy maja dylemat 70-400 4 za 2600 a 4IS za 3000 szybko sie pozbeda dylematu. Oczywiscie zakladam ze nie mowisz o cenie US + clo + podatek.