:shock: o matyldo > to do daddylonglegs ;)
Wersja do druku
:shock: o matyldo > to do daddylonglegs ;)
Mam mały zbiór zdjęć inspirowany twórczością Dragana: zwie się "bardzo złe ryje". Nigdy nie korzystałem z żadnych akcji do PSa, baa, nawet PSa nie posiadam (stary Paint Shop Pro służy mi nieźle).
Ten styl zaczyna mnie ostatnio wkurzać - przy zapewnieniu odpowiednich warunków oświetleniowych każdą fote można tak pojechać (wyjątek: kobiety. Im czegoś takiego się nie robi ;) ).
Całość z czasem zrobiła się dość mało twórcza, takie klepanie podłóg jednego schematu. Szopa można się trochę nauczyć, ale żeby iść dalej w tym kierunku? Ile można?
prawdziwy Andrzej Dragan to jednak wygląda zupełnie inaczej. I całe szczęście, bo w tym geniuszu nie o akcje w PS chodzi, tylko o spojrzenie.
Troche sie tym pobawilem. Na szybkiego zrobilem 'hdr' ze starego zdjecia (jeszcze z samsunga pro815), a pozniej pojechalem draganizerem. Takie cus wyszlo:
By LucasLukawski
[QUOTE=Lulu1988;409313]Troche sie tym pobawilem. Na szybkiego zrobilem 'hdr' ze starego zdjecia (jeszcze z samsunga pro815), a pozniej pojechalem draganizerem. Takie cus wyszlo:
http://img49.imageshack.us/img49/206...zzz800rrj0.jpg
By LucasLukawski
gdybyś jeszcze tak dobrał GO żeby ten mur z tyłu, był rozmazany byłoby naprawdę bomba!! a tak zdjęcie jest trochę płaskie ...
a tu mój draganizer z "dawnych czasów" obecnie ten efekt mnie nie kreci :) czyt. słabo się sprzedaje :)
oczywiscie nie korzystałem z Akcji troche korekty shadows/highlights, burn/dodge oraz wyostrzanie USM z dużym radiusem
pozdrawiam
Właściwie to ja nie wiem czy to podobne do efektów które robi A.Dragan, nie wzorowałem się, raczej to taka moja własna inwencja twórcza.
P.S
Oczywiście żadnych pluginów itp. nie używam. Wszystko ręcznie.
Wzialem wakacyjna fotke i chcialbym zasiegnac Waszej opini czy taka obrobka wogole nadaje sie do ogladania :) Ew. co moglbym zmienic, no i moze jak to zrobic ;)
1. Original
By LucasLukawski
2. Draganizer
By LucasLukawski
Lulu, yy
na tlo nie zwracaj nawet uwagi ;) chodzi mi o sam efekt. Na usprawiedliwienie dodam , ze bawie sie tym dopiero od wczoraj :)
to i ja dorzuce cos od siebie - zdjecie stockowe - wykorzystane do pewnego kursu PSa - ale dzieki niemu przez przypadek wpadle jak mozna cos takiego osiagnac: