my bad ;) oczywiście 17-40L, literówka
Wersja do druku
my bad ;) oczywiście 17-40L, literówka
dziekuje wszystkim za rady
te artykuly tez juz dawno przeczytalem, tylko szczerze mowiac to te wykresy i liczby niewiele mi mowia, nie mam porownania, najchetniej bym sobie te szkla potestowal i potem zdecydowal co kupic ale wiem ze to raczej niemozliwe
dla wyjasnienia - chodzilo mi o obiektyw zaczynajacy sie od 17mm co po cropie daje niestety wieksza ogniskowa....
dziekuje raz jeszcze i pewnie sie zdecyduje na Sigme jako ze wiecej kasy narazie po prosu nie posiadam.
pozdrawiam
Michal
Witaj. Twoje oczekiwania jakości fotografii są rozsądne, jednak nie zamkniesz się w kwocie 15 paczek. Myślę że w tej sytuacji musisz oprzeć zakup o L-kę. Pracowałem szkłem 17-85 IS USM Canona. Odzwzorowanie barw na niskim poziomie, ostrzenie przeciętne, szybkość dobra. Jedyny plus to uniwersalność. Pomyśl o L-ce Canona 24-105 /4.0 który można kupić na ąllegro~od 2500 złociszy. Docelowo z krótkiego zooma 24-70 L/2.8 . Ale to juz inny cennik. Pozdrawiam krztar
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Witaj. Twoje oczekiwania jakości fotografii są rozsądne, jednak nie zamkniesz się w kwocie 15 paczek. Myślę że w tej sytuacji musisz oprzeć zakup o L-kę. Pracowałem szkłem 17-85 IS USM Canona. Odzwzorowanie barw na niskim poziomie, ostrzenie przeciętne, szybkość dobra. Jedyny plus to uniwersalność. Pomyśl o L-ce Canona 24-105 /4.0 który można kupić na ąllegro~od 2500 złociszy. Docelowo z krótkiego zooma 24-70 L/2.8 . Ale to juz inny cennik. Pozdrawiam krztar
Może 17-40/f 4 L?
Od 1 października będzie nowy CashBack (100 Euro), jak będziesz brał dodatkowo na fakturę to wyjdzie ok 1600 zł :-)
bierz 17-50 f2.8 tamron'a