Ja mam canona mp-800. Jakość wydruku rewelacyjna.
Wersja do druku
Ja mam canona mp-800. Jakość wydruku rewelacyjna.
Powiem tak, dostałem wydruki próbne z PIXMA 6700D i 9800 pro wysyłkowo od canona i były one dużo słabsze, od odbitek z labu na paierze kodak endura. Były mało nasycone, kolory wyblakłe, brak połysku. Dlatego szukam jakieś drukarki dla potrzeb domowych, która bedzie drukować lepiej od Labu. Szukałem w róznych sklepach i nigdzie nie mają nawet do pokazania próbek, koszmar.
flyxray, może wiesz ile można wydrukować odbitek 13x18 na epsonie r265. Oczywiście + - bo dużo zależy od zdjęcia.
o manipulacji kolorem nie ma mowy, bo fotki w labie puszczam zawsze bez korekty labu, a pliki mam przygotowane pod profil maszyny. Nie podobała mi się jakośc tych zdjeć po prostu były dużo słabsze niż z labu, słabsza rozdzielczość, ostrośc, mniej szczegółów.
Witam
Czy ktoś może poradzić drukarkę Laserowa lub inna ( nie atrament nie sprawdzi się )do zdjęć i jakiś dobry papier , potrzebuje coś co będzie działać cały czas i nie będę walczył z atramentem i problemami związanymi z tym.
Czego oczekuje
-Dobra jakość do A4 max rozmiar
-szybkość
- tonery
- cena do 2 - 3tys zł.
Darek
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
edit :)
chodzi mi zeby tez tonery nie kończyły się po 40 fotach A$ jak to możliwe
Dzieki za pomoc Darek
EPSON COLOR STYLUS R285, jeśli dobrze skalibrujesz to nie będziesz chciał innej.
epson px700w
co prawda to urządzenie wielofunkcyjne ale zdjęcia drukuje świetnie. moduł drukujący jest taki jak w R285. w dodatku ulepszony - głowica nie jeździ już razem z tuszem tylko sama. tusz siedzi nieruchomo.
ja wybrałem tę opcję ponieważ nie miałem miejsca na skaner.
wbudowany podajnik na papier a4 i foto (max 13x18cm), wifi, lan, druk bezpośredni z kart (przydaje się dla imieninowych Cioć i Wujków). w trybie fast zdjęcie 10x15 wychodzi w 10 sekund.
dzisiaj sprawdzałem koszt tuszy - 100 - 110 pln za 6pak oryginał oczywiście.
skaner też daje radę. skanowałem odbitki i drukowałem - praktycznie nie do odróżnienia
posiadam, jestem mega zadowolony ze zdjec kolorowych. Zdjecia czrnobiale
przy swietle dziennym tez super, natomiast w swietle sztucznym paskudny fioletowy zafarb, podobno jest to przypadlosc tuszow Claria. Slyszalem ze sa jakies patenty zeby to skorygowac ale nie probowalem.
sorry za brak polskich znakow