Kolejne fotki, tym razem czas sztywno 1/400 i iso 1600. Jest chyba ostrzej, tylko szum spory.
8.
9.
10.
pzdr
Wersja do druku
super:)
Witam, to moj pierwszy post na forum Canona :)
johan, widze, ze sluzy Ci przesiadka na Canona. Moim zdaniem nr. 10 wymiata, mimo szumu.
Pzdr
fajne foty wiewiory ale iso chyba spore i szum wyszedl
Muszę popróbować, bo jednak na 1/400 i iso 1600 szum jest spory.
100-400 mam od niedawna i jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza z is, ale trzeba trochę postrzelać, żeby na 1/125 było ostro...
pzdr
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Fotka 11 robiona na 1/200 i iso 1600. Kompromis między czasem (który dam radę utrzymać) a szumem;-)
11.
Moim zdaniem szum tak bardzo nie przeszkadza, poniewaz pasuje do kolortystyki zdjec i ich rodzaju. Oczywiscie, jest go troche duzo, ale ze wzgledu na to, ze na zdjeciach sa drzewa z chropowata kora, wiewiorki sa bardz ostre i mocno wyrozniaja sie z tla to szum powodujacy "chropowatosc aktury" na zdjeciu nie jest taki zly. Troche te zdjecia podkresla, nadaje troche charakteru i nie sa one tak po prostu gladkie. Tak mi sie wydaje. Np. na zdjeciu nr. 10 chetnie widzialbym szum, ale niekolorowy.
Pzdr
Kolejne fotki ze 100-400.
12
13
14
Co o nich sądzicie, widac poprawę?
Hmm, masz jakąś dyżurną wiewiórkę ;) ?
13 - jak dla mnie za dużo miejsca zostawiłem z prawej strony
14 - sprawia wrażenie nieostrego :(
Niestety na 13, a w szczególności 14 szum zjadł kompletnie szczegóły, dodatkowo oba są nieostre. Co innego te wiewiórki u góry strony, tam ten szum nie przeszkadza za bardzo.
Wiewiórka za każdym razem inna.
Zdjęcia są mocno cropowane, stąd może byc nieostro, a nad szumem juz pracuję - zamówiłem 1dmark3:smile:
Ciekawe jakie będą efekty z Marka i 100-400 +tc 1.4. Na 30d AF strasznie się gubił, mimo zaklejonych styków. Myślę że Marek sobie poradzi i zbliżenia będą większe, a szumy mniejsze.