Ale chodzi Ci o konkretne zdjęcie?
Wersja do druku
Ale chodzi Ci o konkretne zdjęcie?
Może u ciebie nie widać obrazka, więc poniżej linka:
http://i.joemonster.org/i/am/mman04.jpg
Moim zdaniem do zdjęcia dołożona jest jedynie kartka - głównym zdjęciem jest jego portret z ręką uniesioną, markującą trzymanie zdjęcia. Wygieta kartka z wyciętą połówką twarzy jest albo robiona ręcznie przy pomocy Free Transform, albo jakimś efektem (coś takiego było, ale nie pamiętam już nazwy).
Napisałem przecież, że przy pomocy Free Transform można to zrobić. Pamiętam też, że był taki efekt - widziałem go gdzieś koło PS 6, więc trochę czasu temu.
Za pomocą Free Transform chyba się nie da.. Albo jestem za cienki z PSa
Wszystko się da. Trzeba się tylko trochę napocić:). Wygięcie robisz przy pomocy FT, natomiast 'lewą' stronę kartki musisz dorobić - najłatwiej narysować prostokąt i też go wygiąć FT. Pozostaje tylko dorobić zacienieniena zdjęciu i już.
Nie mam teraz pod ręką PS'a, ale takie wygięcie w GIMP'ie da się zrobić bardzo łatwo, więc raczej w PS'ie też. Popatrzę wieczorem i spróbuję coś takiego wykombinować..
Takie zagięcia w PS3 można wykonać na warstwie
EDIT -> Transform ->WARP
Robiąc taką grafikę należy mieć raczej z góry zaplanowany efekt. Na pewno nie obejdzie się tutaj bez mnóstwa warstw z dodanymi cieniami, gumkami i innymi efektami sprawiającymi realność obrazka :)
Autor pewnie wykonał zdjęcie trzymając kartkę przy twarzy, a następnie photoshopem dodał jej uroku ;)
Ps. Za pomocą FT mi nigdy nie wychodziło takie coś ;)
Ja od reki zrobiłem coś takiego
Być może jest jakiś inny, łatwiejszy sposób, ale ja zaproponuję swój. Po prosu zaznacz wygiętą część zdjęcia i wypełnij białym kolorem, lub jeszcze prostszy, ale bardziej pracochłonny proces - zamaluj tą część białym pędzlem ;)