Może coś mam nie tak z wyświetlaniem, ale nie widzę zdjęć 6-8 :(
Wersja do druku
Może coś mam nie tak z wyświetlaniem, ale nie widzę zdjęć 6-8 :(
O, teraz widzę :) nie wiem czemu mi sie wcześniej nie wyswietlały...
Ta seria bardziej mi się podoba od poprzedniej. Eh, jaka szkoda, że 7 jest trochę poruszona, bo to mój faworyt (baśniowy klimat).
Witam
Doceniam kunszt fotograficzny kolegi Piotra, znanego z jak dla mnie najlepszych polskich zdjec Żołny. Zycze powodzenia.
Pozdr
rafał
Kolejne świetne zdjęcia. 7) widziałem już jakiś czas wcześniej w którejś z galerii - nie sposób zapomnieć tego zdjęcia. Klimat na porażającym (w sensie pozytywnym) wręcz poziomie.
Jakby nie patrzeć te ładne zdjęcia już Ci wychodzą :).
Czyżby skusił Cię nikonowski AF?
Nie lubie zdjęc ptaków ale te mi sie bardzo podobaja
Konkrety, nie ma co :-D Pierwsze dwa zdjęcia (6,7) to w pierwszym odruchu powiedziałbym że namalowane ;-)
Witam,
--Rafał, Bardzo dziękuję za słowa uznania - jestem nieustannym fanem Twoich zdjęć. A Twoje cietrzewie to już chyba klasyka. To bardzo miłe przeczytać komplement z palców fachowca.
Spoko, te zdjęcia mieszczą się standardach photo.net czy FP jako unmanipulated.
Ale, oczywiście obrabiam zdjęcia.
Fotografuję jak większość na Forum w RAWach,
potem trzeba poprawić kontrast, czasem nasycenie, ekspozycje, wyprostować czy lekko odszumić (chociaż, np. żuraw nie był "lekko" odszumiany ;) ) i na koniec wyostrzyć. Ale to chyba jest standard.
Zdarza mi się też ingerować w zdjęcie - usunąć plamę, kawałek wystającej gałęzi itp. - ale jeżeli wystawiam zdjęcie na forach to zaznaczam to zazwyczaj. Akurat te, zdjęcia które pokazywałem nie były "manipulowane". :)
Poniżej dwa portrety, znowu mocno podobne (ale będę się upierał, że to dla tego, że mam styl a nie że brakuje mi pomysłów ;) :
9. Czapla.
10. Mandarynka
Pozdr
PM
Dla mnie poprostu bomba
9 bardzo zacne
10 trochę czubek dzioba się z tłem zlewa - mnie to jakoś drażni jak patrzę na zdjęcie ;)