Będzie pewnie niebawem w Podpromiu podobna :)
Co do tej żaby pamiętam że miała nazwę - Afrykańska Żaba Byk :)
Wersja do druku
Będzie pewnie niebawem w Podpromiu podobna :)
Co do tej żaby pamiętam że miała nazwę - Afrykańska Żaba Byk :)
I "byk" dotyczy właśnie tych odgłosów :) Znam to z opowiadań i to jedyne co mnie powstrzymuje przed dołączeniem tego gatunku do hodowli ;P
Dawno nic nie pokazałem, to może wrzucę ostatni temat jaki męczyłem przez weekend ;)
Zegarki, temat podobno trudny jak biżuteria :arrow:
1.
2.
3.
Zdjęcia składane z dwóch, wywołane z jednego rawa, raz ciemniej dla bransoletki i koperty a raz jaśniej dla cyferblatu, całość później zmontowana w szopie.
Tło to szyba z antyramy z czarnym tłem materiałowym pod spodem, wszystko w namiocie 75cm, 3 świetlówki o mocy każda 55W/300W (moc świetlówkowa/moc zwykłej żarówki), ustawione góra - lewo - prawo.
Body 400D + EF-s 60mm 2,8 macro.
Kurz jest denerwujący, na bieżąco zdmuchiwałem powietrzem z kompresora ale i tak się osadził... (patrz 2 zdjęcie)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
EDIT:
Ja sie na tym silniku forum zmienia tytuł całego tematu ??
Próbowałem kiedyś z dużo gorszym skutkiem jak u Ciebie :-D ale nie miałem namiotu i oświetlenia :( .Fotki jak znalazł do reklamy :smile: .
Najbardziej podoba mi się 1 potem 2 a na końcu 3. Jeśli chodzi o samą technikę - światło, tło, itp. to spisałeś się na medal - chciałbym tak to umieć poustawiać. Mam zastrzeżenia co do kadrowania: 1 nawet nieźle, ale ciekawy jestem jakby pokazać też całe odbicie zegarka. W 2 troszeczkę szerzej - jest jakby delikatnie obcięte z góry i dołu a na 3 z góry obcięte a z dołu nie - trochę dziwnie to wygląda, jakby trochę przypadkowo skadrowanie.
Co do poprzednich zdjęć to podobają mi się bardzo! Kadry lepsze. Jakość trochę siada ale przy takich czułościach to zrozumiałe.
#1 the best, przychylam się do uwag o wykadrowaniu ale generalnie pozytywne wrażenie,
#2 nie przemawia do mnie głębia, wydaje się, że zaczyna się za daleko, z wykadrowaniem całość wygląda jakoś sztucznie
#3 - widać w odbiciu pokój(?)
nr 1 rządzi
Tak, niestety w trzecim widać odbicie pokoju, zobaczyłem to dopiero na kompie i nie chciało mi się od nowa "studia" rozkładać :-|
Kika nowych zdjęć.
Tym razem wystawa pojazdów zabytkowych w Rzeszowie :arrow:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
No to jeszcze 3 fotki z tejże wystawy :arrow:
15.
16.
17.
Czekam na Wasze komentarze ;-)
Aż tak źle że nawet nie warto komentować ?
Chciałbym się dowiedzieć co w przyszłości poprawić przy tego typu zdjęciach :)