To jak już będzie 10D to rzucę Ci cenę na PW.
Wersja do druku
To jak już będzie 10D to rzucę Ci cenę na PW.
ostatnio byly wezyki do 10D po 265zl za sztuke
A ja wole za 900-VAT (nie wiem po ile dokladnie ma Tommy... ale cos przebakiwal o okolicach 800zl) . Nie odliczam od podatku, firmy nie prowadze, sprzedawca zaufany to nie mam co obawiac sie o gwarancje (na wezyk hihihi :mrgreen: ), wiec faktura VAT mi zbedna.Cytat:
Zamieszczone przez Mori
Na Allegro? A do 300D po 30zl? LOL :shock: :? :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Czacha
Ja za mój wężyk dałem 85PLN + przesyłka - w sklepie chodzi w rejonie 90-110PLN za oryginał.
Vitez, samorobek do 10D nie uswiadczysz na allegro.. wiec nie lol niestety..
No i nie wiem co robić ... szlag by trafił forum na dpreview...
Ponoć na photokinie będzie następca, 10D Mk2 czy jak mu tam. Jedni mówią, że zostanie 1.6x i będzie miał 8MP, inni że chip z nowego 1D Mk2, czyli 8MP i 1.3x. Do tego dojdzie AF z 1D Mk2 (wraz z 45-polami AF).
Powiem całkiem szczerze, że najbardziej zależy mi na cropie i AF, z tych właśnie powodów chciałbym 1D Mk2, ale ta cena.
Mam narazie prawie nówkę 300D, i brakuje mi od cholery rzeczy, ale opcje mam takie:
- brać 10D teraz i wkurzać się jak się pojawi nowy z tym co naprawdę chce, ale nie zmieniać
- brać 10D teraz i wymienić na 10D Mk2 jak się pojawi
- zbankrutować ale mieć 1D Mk2
Które z pierwszych dwóch byście polecali? Zmiana z 300D na 10D wiąże się praktycznie tylko z powodu funkcjonalności, bo obraz praktycznie taki sam... :|
Mysle ze smialo mozesz robic dalej 300D.. nawet po ew. wyjsciu 10DMkII na jesieni cena 300D za bardzo tego nie odczuje.. zas 10D napewno pojdzie w dol.. wiec wiecej na nim stracisz.
1DMkII? Piekny sprzet.. ale wolal bym kupic sobie jeszcze kilka szkielek...
Wszystko zalezy od ceny... jak sie pojawi 10D Mk2 z takimi cechami jakie opisujesz to jego cena bedzie pewnie cos kolo 15 tys zl (sprowadzany)... dlaczego? Crop 1.3x - to cholernie zwieksza koszt bo nie zalezy od software a wyprodukowanie doskonalej matrycy takiej wielkosci kosztuje b. drogo. Wsadzenie lepszego AF juz mniej kosztuje ale ten crop...
Sugeruje inne od proponowanych przez ciebie rozwiazan: 10D teraz, a pod koniec roku albo na pcozatku nastepnego wymiana na 10D MkII albo 1D MkII w zaleznosci od ksztaltowania sie cen.
Ja zbankrutowalem na 10D a to dlatego wlasnie ze funkcjonalnosc G3 mnie juz strasznie wkurzala (Zolwiowatosc AF i niewymienne obiektywy), a funkcjonalnosc 300D byla za slaba dla moich wymagan. I w przyszlym roku (ale raczej w drugiej polowie) zaczalbym mysklec o 1D MkII o ile rozsadna cena...a tu 10D MkII... mzoe byc ciekawie, ale nie w tym roku 8) , na razie kompletuje szkla i akcesoria(-> Sigma 15-30, Sigma 70-200 2.8/Canon 70-400 4L, telekonwerter 2x, Grip, databank/imagetank).
Dobra, decyzja zapadła. W piątek odbieram 10D, a jeśli pojawi się coś nowego, lub będą fundusze to na wiosnę 2005 pomyśli się nad 10D/1D Mk2 lub może czymś pośrednim o ile się pojawi...