Zadzwoń sobie jutro zapytać. Czasem informacje jak i ceny nie pokrywają się z tym co jest na WWW.
Wersja do druku
ja mam uzywam oryginal i polecam...
Grip bedzie uzywany, tylko inaczej ;), tzn. grip ladnie balansuje aparat przy dlugich obiektywach, bez gripu nie zaczepisz handstrapa (moze jakies udziwnione).
Mozesz dobrze wyregulowac i wtedy wyjecie reki z paska nie bedzie sprawiac klopotow. Poza tym raczej sie nie placze i nie przeszkadza przy zdjeciach pionowych, w przeciwienstwie do standardowego paska, ktory nawet czasem wlezie w kadr, jak sie dobrze postarasz.
Hand strap jest cholernie wygodny, szczegolnie, kiedy robisz zdjecia szybko i na przyklad na wyciagniecie reki. Poza tym, jesli dobrze go sobie wyregulujesz, to moze Ci wisiec na reku praktycznie bez wysilku i w kazdej chwili masz aparat gotowy do robienia zdjec.
Nic sie nie majta. Do HS jest taka stalowa "sprzaczka" i do niej doczepiasz pasek na szyje, zatem z tym tez nie ma klopotu. Jesli chcesz czesto zmieniac kadr pion-poziom, to po prostu chwytasz aparat tak, jakby nie bylo HS. Jest on na tyle miekki, ze w tym nie przeszkadza.
Mam oryginał, używam cały czas od zakupu (3 mies.) i jest naprawdę OK.
Kupowałem przez eBay w HK.
A mój czeka na lepsze czasy :-), zmieniłem puszkę i póki co o gripie nie myślę.
Dzwoniłem do abfoto i otrzymalem informacji ze na ta chwile w Canonie brak jakichkolwiek akcesorii... :(
mój był z allegro od canonplus szukaj w zakończonych aukcjach kiedy poszukiwałam też nie miał ale mi sprowadził, ostatni raz były na allegro w czerwcu
Dostałem odpowiedz od canonplus:
"niestety na dziś nie ma go w Canonie nie umiem podać terminu dostawy"
Wie ktos czy mozna gdziekolwiek dostac tego handstrapa? Skoro nie ma w Canonie to pozostaje miec nadzieje ze komus został na magazynie...