ja ostatnio szukałem małego kompakta z serii A430/460 dla Ciotki i tam jest najtaniej 360zł - chyba a w MM itp. to w okolicy 400-500zł
Wersja do druku
ja ostatnio szukałem małego kompakta z serii A430/460 dla Ciotki i tam jest najtaniej 360zł - chyba a w MM itp. to w okolicy 400-500zł
Kupowalem tam kiedys maly kompakt Fuji i bylem zadowolony. Ostatnio chcialem zrobic wieksze zakupy, ale z z takim chamstwem i prostactwem to dawno sie nie spotkalem. Ostatecznie w Rimexie kupilem o 9 zl drozej, ale przynajmniej nie czulem sie jak klient sklepu mięsnego za komuny.
Dla mnie obsługa fotobasi to porażka.
Moje doświadczenia z tym sklepem są jak najbardziej pozytywne.
Kupowałem u nich 400D pierwszego dnia promocji cash back, dobrze, że była to niedziela bo zdążyłem przed podwyżką cen.
Moim zdaniem sklep dobry dla tych co wiedzą co kupić bo pytań co będzie lepiej wybrać bym im nie zadawał.
Kiepski kontakt (długie oczekiwanie na odpowiedź), wirtualny towar. Realizacja 10 dni. Podziękowałem Fotobasi i dogadałem się z Fotorimex, parę złotych więcej, a towar z oferty na sklepie, miło i uprzejmie.
Witam,
Rok temu kupowałem u nich Canona A530, oczywiście zachęcowy ceną.
Dostawę zrealizowali ekspresowo. Jednak po rozpakowaniu kartonu mój uśmiech zadowolenia zmienił się w rozczarowanie, a po późniejszych mailach w złość.
Chyba nie jest rzeczą normalną, że do aparatu nie dołączyli ŻADNEJ instrukcji opsługi. Na stronie Canona nie była udostepniana. Co gorsza oprogramowanie otrzymałem na kopiowanej płycie CD z małym napisem na kopercie A530.
Napisałem więc do nich maila z żądaniem uzupełnienia braków: w Polsce nakaz dołaczenia instrukcji obsługi narzucają przepisy, a kopia nosnika z oprogramowaniem to nielegalna dystrybucja.
Usyakłem odpowiedź, że jak mi się coś nie podoba to mogę aparat na własny koszt odesłać i oni łaskawie mi zwrócą za niego kasę.
W tym momencie byłem już "lekko" wkurzony.
Kolejny mail to informacja dla nich, że informuję BSA, Canona oraz stosowne instytucje o nielegalnej dystrybucji oprogramowania.
Dopiero po nim otrzymałem oryginalny nośnik z softem oraz kserokopię instrukcji osbługi.
Jak lubicie takie wrażenia to możecie u nich kupować. Robicie to na własną odpowiedzialność.
Ja od niej trzymam się z dala. Zresztą dobrze jest sprawdzić opinie o sklepie w serwisie www.opineo.pl. Mi wielokrotnie to pomogło.
Pozdrawiam
Kilka miesięcy do tyłu kupiłem EF 50/1.4 .Po rozpakowaniu przesyłki ogarneło mnie przerażenie, w środku był 50/1.8, już myślałem iż padłem ofiarą jakiegoś oszustwa. Łaps za telefon - po drugiej stronie nawet zdziwienia nie odczułem, spokojnie wręcz flegmatycznie Pan wypytał się o wszystko i obiecał ponowną przesyłkę z właściwym obiektywem. Tak się zraziłem, że umówiłem się i pojechałem wymienić osobiście. Generalnie wszystko skończyło się szczęśliwie i jestem zadowolony (z obiektywu) ale ciśnienie mi podnieśli.
Cieawe kto dostał Twoje 1.4 :P
Ciekawe, tego nie dociekałem, możliwe że oni pomylili się sprowadzając obiektyw z hurtowni. Chociaż to bardzo dziwne by było, przecież pomiędzy wersją 1.4 a 1.8 jest kolosalna różnica (cena). Jedyny plus tej sytuacji to to, iż miałem możliwość pobawienia się wersją 1.8 przez jeden dzień :smile: (rzeczywiście straszna tandeta pod względem budowy)
Ceny mają rzeczywiście imponujące. Tyle tylko, że nie wiem czy sklep ten naprawdę funkcjonuje. Próby kontaktu e-mail i telefoniczne bezskuteczne.
Może dla zdrowia psychicznego lepiej dopłacić nieco więcej.
Wszak ono (zdrowie) bezcenne!