Tak ;) I napisałem, że zrobił bym tak samo - tylko uzył innych argumentów :)
Wersja do druku
Tak ;) I napisałem, że zrobił bym tak samo - tylko uzył innych argumentów :)
Cześć. Dziiekuję wszystkim za rady i podpowiedzi :) a na jaki bądz jakie lepsze obiektywy mozna by było zamienic te dwa tak w granicach 2000 zł. ????????
canon 50/1.8 + 100-300USM, ale kit chyba lepiej zostawić, bo ciężko coś w niskiej cenie tam trafić. Może tamron Viteza?
Nie rozumiem myslenia w stylu: "jak mam marny obiektyw to i filtr tez moze byc marny". To nie matematyka ze z dwoch minusow zrobi sie plus. Wlasnie jak ktos ma slabe szkla powinien, jesli juz musi kupic, zainwestowac w lepsze filtry zeby juz nie pogarszac i tak slabej jakosci optycznej obiektywu.
A może przeczytasz cały wątek? Bo już to omówiliśmy i wyjaśniliśmy co i jak.Cytat:
Zamieszczone przez kekacz
A tak na boku: uważasz, że do obiektywu za 400zł (czyt. marnego) należy kupić filtr za 500zł (czyt. porządny) ???
Odrazu 500?
Napisałeś "lepsze filtry" :)
Lepszy polar 77mm to wydatek rzędu 400-500pln. Wiem bo szukam gdzie by tu taniej i jakoś jak taniej to i gorzej :(
Czy takie obiektywy były by dobre canon ef 75-300 mm f/4-5,6 is usm , ef 28-135 mm f/3,5-5,6 is usm ? trzeba troche wiecej kasy na nie ale najwyzej pierwsze jeden a potem drugi co o niech myslicie?
Czy ze zamiast tego 28-135mm kupic taki ef 24-85mm f3,5-4,5 usm który lepszy??
Witam !
Ja mam 300V wraz z 28-135IS USm i uwazam ten obiektyw za super do takiego aparatu. Ma dosyc szeroki zakres zoom, stabilizator, ktory wprwdzie nie zawsze pomaga ale napewno nie zaszkodzi, choc koniecznosc jego uzycia wsytepuje raczej zadko, jest w miare nieduzy i mechanicznie bardzo dobrze wykonany. Szczerze polecam. Oczywiscie 50F1.8II jest jak najbardziej wskazany takze do kompletu jako podstawowa stałka. Niemniej jednak do 2000 napewno 28-135IS USM!!! Pozdrawiam Paweł