-
Hmm, taka przesiadka wymaga poważnej decyzji. Jeżeli przyzwyczaiłeś się już do Nikona to będzie ciężko - w nim wszystko jest odwrotnie niż w Canonie - w Canonie jest tak jak powinno byc ;-) Osobiście używam 10D i jestem bardzo zadowolony, ergonomia i jakość wykonania jak dla mnie na najwyższym poziomie. Minusem w pewnych okolicznościach może być to, że faktycznie jest trochę wolny oraz BARDZO ciężki (chyba najcięższe body wśród lustrzanek małoobrazkowych). Rozdzielczość przyzwoita - nie wiem do jakich celów chcesz go uzywać ale do amatorskich powinna wystarczyć. Nie namawiam do zamiany ale wiem, tym bardziej, że tego Nikona słabo znam, w każdym razie wiem, że w drugą stronę na pewno bym sie nie zamienił ;-) <br> Pozdarwiam
-
Witam
Mam pytanie czy do eos 10D pasuje obiektyw EF-S? Nie moglem znalezc odpowiedzi pomimo przeszukania bazy...
Prawdopodobnie nie pasuje ale chce sie upewnic....
Pozdrawiam
-
-
Witam
mam jeszcze jedno pytanie dotyczace 10 D - czy warto kupic 10D po wymianie migawki i spustu migawgi , calym przegladzie czyszczeniu itp ?
co jakis czas pojawial sie tam blad error 99 ? pod 10 D moge podpiac tylko obiektywy ef - czyli slynne L i np T 17-50 2.8 tez ?
pozdr
-
Tak, wszystkie eLki (jak na razie) są tylko z mocowaniem EF, śmiało możesz je podpinać. Również obiektywy firm trzecich (Tamron, Sigma, Tokina) będą pasować.
-
po wymianie migawki masz o tyle lepiej ze nie musisz sie martwic przez najblizsze kilkadziesiat tysiecy fot. Natomiast moze to swiadczyc o duzym przebiegu aparatu. Dopytaj sie jaki miał przebieg