Sądzę, że fdisk linuxowy (bądź analogiczny soft) tutaj kolega wykorzystał.
14-06-2007, 14:42
mor_feusz
Cytat:
Zamieszczone przez makar
Jeszcze raz, bo widać niewyraźnie piszę: 5D widzi 12 giga w sensie że zapisuje na nich do końca. Czyli 12 gigowa karta jest użyteczna, zapisałem na niej prawie 900 rawów.
Natomiast inną sprawą jest formatowanie w aparacie i tego należy unikać, bo potem jest nieco pod górkę.
Przepraszam - zle zrozumialem. Czyli - nowka - a potem DELETE ALL - poniewaz format bedzie mial 8GB. Ciekawe. Sorki za zamieszanie
14-06-2007, 15:55
mjastrzebski
Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Sądzę, że fdisk linuxowy (bądź analogiczny soft) tutaj kolega wykorzystał.
Ja osobiscie nie majac Linucha na podoredziu, wykorzystalem siakis prosty soft marki HP, do flash-penow. CIekawostka, ale poradzil sobie i zalozyl partycje 12GB, karte sformatowal i hula w 5D bez problemu. Zdjecia zapisuje do konca.
Marcin
14-06-2007, 19:08
KMV10
Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
Ja osobiscie nie majac Linucha na podoredziu, wykorzystalem siakis prosty soft marki HP, do flash-penow. CIekawostka, ale poradzil sobie i zalozyl partycje 12GB, karte sformatowal i hula w 5D bez problemu. Zdjecia zapisuje do konca.
Marcin
No to rewelacja - podaj jak możesz nazwę tego softu, może ktoś będzie miał podobną sytuację to skorzysta z Twoich doświadczeń.
14-06-2007, 19:37
Nemeo
Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
Ja osobiscie nie majac Linucha na podoredziu, wykorzystalem siakis prosty soft marki HP, do flash-penow.
Mógłbyś napisać jak się nazywa ten programik, bo właśnie "przerobiłem" sobie:lol: SanDiska Extreme III 16 GB na 8 GB.
Udało się, znowu mam kartę 16 GB.
WIELKIE dzięki wszystkim za pomoc.
P.S.
Producenci kart prześcigają się w produkcji coraz to pojemniejszych kart, a canon jakoś nie zamierza wypuścić nowego softu, poprawiajacego formatowanie większych kart w body.:twisted: