Polecam Extreme III.
Wersja do druku
Polecam Extreme III.
Ja rowniez polecam Extreme III, wiadomo sa rowniez tansze karty ale ja przynajmniej mam czyste sumienie wobec ludzi dla ktorych robie zdjecia.
ja polecam PQI, cena ok 80zl, zapis odczyt ok 20MB/s, mam jeszcze kingstona Elite Pro, ale przy zdjeciach seryjnych odczuwam powolne zapisywanie (8MB), a przy PQI wszystko smiga, na dodatek ma dozywotnia gwarancje (2GB)
mam Extreme III 1gb i 4gb. To rewelacyjne karty. Polecam!!!!
Dla mnie kryterium jest nie tyle szybkość karty, co jej "odpowiedzialność". Czyli pewność, że nic się nie spieprzy. Nieśmiało zwracam na to uwagę kolegów, zapatrzonych w licznik szybkości. SanDisc - bez zastrzeżeń, Kingston - niestety, w ciagu niecałego roku padły mi dwie. I nie ma znaczenia, że dożywotnia gwarancja, bo zdjęcia poszły się paść. Kingston, wciąż niezawodny producent pamięci RAM, nie sprawdza się jako producent (marka?) flash'ów. Zachęcam do śledzenia (i tworzenia) takich rankingów.
Wlasnie, ta odpowiedzialnosc zostala lekko zadszarpnieta w mojej extreme III. Robilem fotki i na nastepny dzien okazalo sie ze na karcie sa jedynie 3 dobre zdjecia. Wszystkie rawy i male jpg byly rozsypane w dziwne katalogi i pliki.
Kolana mi sie lekko ugiely, bo material byl "sobotni" wiec ... zapuscilem rescurepro i jakos odzyskalem wszystkie fotki.
Wiec z tym idealizowaniem sandiska nie ma co przesadzac, bo mam go dopiero 3 miesiace i juz raz zawiodl, a dwuletni goodram 2G zawsze byl ok.
Nie mogę złego słowa powiedzieć o Sandiskach Extreme II i III. Od kilku lat pracują bez żadnego błędu. Ale zawsze formatuję po włożeniu do aparatu.
Ja rowniez formatuje i co z tego ? Ja zawsze mam takie szczescie ze cos musi mi sie przytrafic.
Ja również polecam Extreme III, śmiga aż miło