W ktorym zdjeciu - bo jam slepy...Oba robilem kitem 17-85 na 85/5,6/60 z lampa. Ziewniecie na ISO 100 a shreka na ISO 400....Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Wersja do druku
W ktorym zdjeciu - bo jam slepy...Oba robilem kitem 17-85 na 85/5,6/60 z lampa. Ziewniecie na ISO 100 a shreka na ISO 400....Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Na ziewnieciu... wydaje mi sie ze policzek/czolo jest ostre ale nosek juz nie bardzo :roll: . To pewnie przez ta ogniskowa.Cytat:
Zamieszczone przez Czankra
Moze to byc - bo zauwaz ze w tej samej plaszczyznie (mniej wiecej) co policzek jest jezyk (ktory wyszedl ostro). Nosek byl kilkanascie milimetrow blizej. Czyli co - mniejsza przyslona=wieksza glebia :lol: :?:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
I jeszcze jedno...
Wzrok tak przenikliwy jak komisji sledczej...
Az ostrosc sie przestraszyla i uciekla w las ;) .Cytat:
Zamieszczone przez Czankra
Albo leciutko poruszone albo sprzet sie zawahal i zlapal nie tam gdzie trzeba? W nieco niepewnych warunkach swietnie sie sprawdza wspomaganie AF z lampy zewnetrznej, tylko w Custom Functions przelaczyc by nie blyskala (chyba ze chcesz by blyskala).
Jak dla mnie to pierwsze zdjecie jest na prawde fajne - oczywiscie za zlapanie kociska w takim grymasie. Mam nadzieje, ze byla to mina naturalna a nie powodowana jakimis czynnikami zewnetrznymi :)
To jak - ziewa, czy jest wkurzona...? :D
Ziewa, ew. miauczy.
Kot syczacy (zmarszczone czolo, polozone uszy) wyglada tak jak na tym, kiepskiej jakosci (ale o moment chodzi) zdjeciu: http://vitez.ceron.pl/galerie/garfie...arfield013.jpg .
Btw - Garfield to moj nowy nabytek, brytol kremowy 8)
Czankra - kadry super, ale z ostrością bida :( Popracuj trochę nad precyzją, to pobijesz Kavoo ;-)
poprzednie zdjecie jest mydlane, bo robione z 1/60s przy 85mm - proponuje rozsadniej dobierac czasy naswietlania, szczegolnie gdy jest mozliwosc spokojnej zmiany iso. z kolei ostatnia fotka - tu czas OK i ostrosc tez...jedym slowem - trzeba uwaznie patrzec na czas!