Dzieki Panowie. Odezwie sie na PW do GPSMan'a :-) Chodzi o to, zeby z tabletem jechac w razie jakby Pocket przestal dzialac... Taka idea... a zwiazek z fotografia?? Jasne ze jest: wybieram interesujace miejsce na mapie a navi mnie prowadzi...8-)
Wersja do druku
Dzieki Panowie. Odezwie sie na PW do GPSMan'a :-) Chodzi o to, zeby z tabletem jechac w razie jakby Pocket przestal dzialac... Taka idea... a zwiazek z fotografia?? Jasne ze jest: wybieram interesujace miejsce na mapie a navi mnie prowadzi...8-)
A ja poszukuję jakiegoś softu na WIN Mobile 5 który by czytał z GPS pozycję i zapisywał w jakimś ludzkim formacie, tak by dało się dane z gps połączyć ze zdjęciami w komputerze .....
Spróbuj tego http://www.visualgps.net/VisualGPSce/default.htm
nie kumam jak to ma działać .... szukam czegoś co będzie chodziło w tle .....i nie zeżre baterii w 5 minut
Nie kumam, czego nie kumasz? Chciałeś, żeby czytał dane z odbiornika i zrzucał je do logu. Ten soft właśnie to robi a w dodatku jest darmowy. W tle może sobie chodzić, ale oczywiście urządzenie nie może być w stanie uśpienia. Soft, który by chodził w sleepie to chyba jest niewykonalny. Chodzący odbiornik musi zjadać baterię i tego nie obejdziesz. Dużo prądu zużywa też wyświetlacz, ale na to pewnie znajdzie się jakiś programowy wygaszacz.
GPS wyrzuca z siebie dane w bardzo prostym "ludzkim" formacie NMEA :) Akurat niedawno pisałem program czytający toto z jakiegoś COM. Niestety na Windows nie-mobile. Pewnie by się dało łatwo przystosować - tylko ja mam marne pojęcie o pisaniu/kompilowaniu programów na Win Mobile. Mogę udostępnić to co mam. :)
jeszcze nie ma ale mam Igo i jest polska i europaCytat:
Jest już Automapa w wersji na Europe.
Bawiłem się ostatnio NaviExpert'em na telefonie SE K800i (ale działa na mnóstwie innych telefonów) - po zainstalowaniu można bezpłatnie odczytywać bardzo dokładnie długość i szerokość geograficzną. Płaci się dopiero, żeby skorzystać z nawigacji na mapach.
Ja jak najbardziej widze zwiazek z calym tym podforum:
http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=33
Ktos wrzuci fajne miejsce a ty chcesz tam potem bezproblemowo trafic. W tym watku dowiesz sie za pomoca jakiego softu.