Cytat:
Pytań sporo więc po koleji:
1. Sensownego do odszumiania? Jest, zawsze było. Tylko trzeba umieć z tego korzystać. Nic nowego sie nie pojawiło bo i po co? Pytanie o odszumianie pojawia się tak często, że siły brak odpowiadać. Dobrze naświetlonej klatki odszumiać nie trzeba. Z gówna bata nie ukręci
ciekawa odpowiedz :] ja mam inne zdanie co do szumow i wolalbym zeby taki kombajn jak CS3 mial cos adekwatnego do np NijaNoise czy chocby smieszne odszumianie w paintshoppro (ktore kosztuje raptem 300pln). programy graficzne chyba do tego sluza zeby zrobic cos z niczego? poza tym jezeli nie masz potrzeby odszumiac zdjec z ISO1600 to gratuluje wzroku :D zreszta nie pisalem ze akuratnie chce odszumiac zdjecia przeznaczone do druku...
Cytat:
z samych szumów informacji się nie wyciągnie bo jej tam nie ma. Obecne narzędzia w PS - poczynając od wersji CS są w zupełności wystarczające.
widac mam za duze oczekiwania co do tej opcji w CS...
Cytat:
w CS2 na pewno tak - dalej wstecz nie pamiętam dokładnie)[/i] można było oglądać. Teraz pojawiła się nowa możliwość "Smart Objects". Nie wiem jak jest w Elements (nie używam).
taki mozg jak Ty nie widzial elementsa w akcji? zaluj bo wiele rzeczy jest kapitalnie rozwiazanych. a DPP widziales na oczy? no tak zapomnialem to tez Ciebie mierzi... wiec tam tez jest takie "przed i po"...
Cytat:
HDR - działa. W CS2 często się zwieszał i wypluwał jakieś dziwne komunikaty. Tu wszystko jest OK. Co do oczekiwań to trudno coś powiedzieć bo to trochę kwestia przyzwyczajenia i umiejętności używania.
HDR z Photomatix byl niebo ladniejszyz niz w wykonaniu CSa, widziales ta roznice?
Cytat:
Upgradeować można od 7.0 - ale to akurat można było sobie sprawdzić na stronach Adobe albo wygooglać
odpowiem rownie zlosliwie ze informacje o nowym CS3 mozna poszukac w sieci...
edit. wlasnie Tomasz wlepil mi warna za obrazanie ludzi... Janusz czujesz sie obrazony? ja rozumumiem ze zakladajac topic "co nowego w cs3" czekasz na rozmowe dotyczaca tego programu... no nic mam nauczke nie podejmowac tematow w ktorym uczestniczy ktores z forumowych guru... brawo :-) swoja droga Janusz nie chcac mi odpisywac mogl sie ugryzc w jezyk i przemilczec sprawa a ton Janusza tez mial daleko do "przyjaznego"...