Stałem przed podobnym dylematem i w podpisie widac co wybrałem:)
Wersja do druku
Stałem przed podobnym dylematem i w podpisie widac co wybrałem:)
... dobre i tanie lustra widziałem w Conforamie a i Praktiker ostatnio wypuscil cos ze swoich magazynów ... :))
a na powaznie..fakty: 400 to "nowosc" a 70s "staroc"
masa o tym była juz na forum reszta w opcji szukaj..
dla przykładu
http://www.canon-board.info/showthre...highlight=400D
pozdrawiam
ps: pamietaj o obiektywie
;]
2 mega na matrycy fizycznie tej samej wielkości. Dla mnie to żadna zaleta...Cytat:
Zamieszczone przez RomanS
Masz szkła, więc sie nie zastanawiaj, a analog też ci się przyda od czasu do czasu i wszystko masz kompatybilne
d70s czy bez s to konstrukcja juz bardzo stara - a to oznacza ze nie odznacza sie taka dynamika barw jak 350d czy 400d
po 2 system canona jest bardziej rozwojowy(tak jak wczesniej wspomniane FF)
po 3 nie wiem czy ci sie przyda wysokie iso jesli tak no to tu kanion rzadzi
jesli chodzi o wybor 350 a 400: MP i odkurzacz to moim zdaniem rzeczy ktore sie srednio przydaja , 400 ma 2 znacza zalety ->lcd i 9 polowy Af
jezeli uwazasz ze jest ci to potrzebne bierz 400d jezeli dojdziesz do wniosku ze lepiej zaoszczedzic i wydac to np na lensa czy lampa czy cos... no to bierz 350
Mam pytanie. Chciałbym założyć jakaś osłnę na LCD w 30D. Czy ktoś może mi służyć radą? Założyc (jak tak to jaką), jakąś osłonę czy coś innego...
Z góry dziękuję.
Poczytaj ten wątek: http://canon-board.info/showthread.p...t=os%B3ona+LCD
400D - możesze go kupić za ok. 2500 zł, 350 kosztuje ok. 2100, z czego przy 400D firma zwraca 300 zł.
Matryca 10 mpix nie jest tak ważna, bo spokojnie starczyłoby 7-8, ale zawsze lepiej mieć więcej niż mniej.
Jak juz cytujesz to nie wybieraj fragmentu z kontekstu bo wypaczyles tylko moja wypowiedz. Przeciez to nieelegancko. Jak masz watpliwosci to przeczytaj jeszcze raz:
"Rozni sie, zamieniac bym nie zamienial jednego na drugi. Ale jak kupowac nowy to 400D przede wszystkim ze wzgledu na AF, no i 2mega wiecej na matrycy to tez cos lecz chyba mniej wazne."
no zwiekszanie matrycy jesli chodzi o piksele a pozostawanie tego samego jej fizycznego rozmiaru najczesciej powoduje zmiejszenie rozpietosci tonalnej i powiekszenie szumow
no i oczywiscie pliki wiecej waza......