Napisałeś,że widać punkty AF tylko jak jest ciemno.Chodzi Ci o punkty AF,czy ich podświetlenie?Bo jeśli podświetlenie to może ją poruszyłeś podczas czyszczenia i stąd problem.
Wersja do druku
Napisałeś,że widać punkty AF tylko jak jest ciemno.Chodzi Ci o punkty AF,czy ich podświetlenie?Bo jeśli podświetlenie to może ją poruszyłeś podczas czyszczenia i stąd problem.
Jesli juz jest tak zle i nie masz nic do stracenia ;) To wyjmij matowke i wyczysc ja bibulkami i plynem do optyki. Pamietaj tylko zeby lapac ja za krawedzie i aby w pomieszczeniu nie unosil sie zaden kurz. Ja tak swoja juz ze dwa razy czyscilem i wbrew obiegowej opinii "pod zadnym pozorem nie dotykaj" wszysko dziala i jest czyste. Jesli punkty AF sa nierownomiernie podswietlone to najprawdopodobniej matowka sie lekko przesunela. Popraw ja i wszystko bedzie OK.
Można powiedzieć że punkty af wogóle nie są podświetlone w dodatku to marne podświetlenie jest rozmazane. Gadałem w tej sprawie z gościem na Czapskich przez telefon i powiedział że raczej została wymiana. W związku z tym wykonałem telefon do serwisu w stolicy i zamówiłem nową matówkę. Żona była w serwisie na Czapskich i się okazało że "rozpuściłem" matówkę ponieważ uzyłem środka na bazie spirytusu a to podobno zabójcze dla niej. Więc temat sie rozwiązał, czekam na nową z Żytniej.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
matówki są zrobione z plexi więc są delikatne i mogą się rozpuścić