-
Poszło za 3 razem (ale sie napęd wymęczył jak cholera), teraz musze wykombinować jak to zgrać albo zassać, bo przy ponownej instalacji będą problemy.
Co prawda Windows sam wykrywa mi mojego a560 i można z nim pracować, ale wole oprogramowanie Canona jednak.
Próbowałem na starym kompie (ma jakiś LG DVD-ROM), tam nawet nie widzi płytki (pisze że brak dysku w stacji)
No ale co do tego to sie nie dziwie, 30 kwietnia ten komp skończył 6 lat.
-
W końcu znalazłem w instrukcji na płycie, ale... przycisk Set My Camera jest zablokowany :evil:
-
no to moze poszukaj jeszcze. Dobrze Ci idzie.
-
Sproboj zrobic .ISO plik i podmontuj - zobacz jak pojdzie (w moim przypadku zadzialo super)
-
Nie potrafie znaleść czemu nie działa przycisk Set My Camera, w instrukcji jest napisane że od razu powinien być aktywny, a u mnie za kij, reinstalowałem oprogramowanie i nic.
-
witaj
ja sie właśnie dziś bawiłem personalizacja A530, i tez miałem podobny problem,
wystarczyło, że kliknąłem w miejsce gdzie jest aktualny schemat dźwięków i obrazu na aparacie, u mnie to było 121 po prawej stronie okna w którym sie przegląda dostępne schematy,
spróbuj tam kliknąć i powinien sie uaktywnic przycisk którym prześlesz to na aparat.
pozdrawiam
-
Tylko, że ja nawet tam nie moge sie dostać.
Podłączam aparat, wyskakuje CameraWindow, przechodze do zakładki Set My Camera i tam są 3 przyciski:
Set My Camera
Confirms/changes camera settings
Upload images to the camera
Musze kliknąć na pierwszy, ale jest zablokowany.
Na dole jest Preferences, ale też zablokowany.
PS: Chciałem sprawdzić na 2 kompie, ale tam jest windows 98 i nie można zainstalować oprogramowania.
-
preferences podświetla sie tylko na pierwszej zakładce bo dotyczy zgrywania zdjęc, a co do set to my camera to klikam na obrazek aparatu z nutką, w jakim trybie podłaczasz aparat? na przeglądaniu zdjęc?
-
W instrukcji pisze, że trzeba podłączyć i potem nacinsnąć na przycisk podglądu zdjęć, wtedy aparat sie włącza i za chwile wyskakuje camerawindow.
Próbowałem przyciskiem on/off ale to nic nie daje.
PS: Zauważyłem, że remote shooting też nie działa (przycisk jest zablokowany, a czytałem, że aparat to obsługuje)
-
z remote shooting tez mam problem, jest nie podświetlone, ale co do personalizacji to nie mam juz pomysłu ;/
może coś w aparacie ustaw w menu,