Znaczy jednak można i to nawet pomimo tego, że system już dawno ma następnę.
Mam takie dziwne wrażenie, że tu bardziej chodzi o okazję do ponarzekania na MS niż o prawdziwy problem. Bo MS to jak wiadomo smoła, siarka i diabły same;)
Wersja do druku
Znaczy jednak można i to nawet pomimo tego, że system już dawno ma następnę.
Mam takie dziwne wrażenie, że tu bardziej chodzi o okazję do ponarzekania na MS niż o prawdziwy problem. Bo MS to jak wiadomo smoła, siarka i diabły same;)
Nie do końca. Mnie chodzi o to, że MS wymusza dostępnymi sposobami przejście (czytaj zakup) na nowy system, w chwili gdy XP po dwóch paczkach serwisowych i latach doświadczeń stał się całkiem znośnym systemem. Sam używam i przez rok nie miałem problemu. Tymczasem już zapowiedziano, że kolejnych servicepacków nie będzie, sprzedaż XP jak powyżej, a wsparcie techniczne też zapewne się skończy możliwie najszybciej. Inną sprawą będzie kompatybilność starego sprzętu z Vistą. Tak było w przypadku win 98 - XP. Spróbujcie zainstalować skaner coolscan LS-1000 (dobre, nie starzejące się "moralnie" urządzenie) pod XP. Się nie da. Nie ma sterowników. Nikon nie stworzył, bo to też okazja do sprzedania nowych produktów. Są, ponoć magicy, którzy zastępują kontrolery Adapteca innymi, ściągają jakieś sterowniki z netu i u nich ponoć działa. Ale po co to wszystko?
http://nt.interia.pl/wiadomosc_dnia/...-dolary,898991
xp będzie sprzedawany za 3$. Czy ktoś wie, czy w Polsce będzie podobna promocja?
3$ to cena dla zwyklych zjadaczy ryżu i korzonków;):)