A może by założyć taką mapkę jak w wątku "Mapa użytkowników canon-board !" i tam zaznaczać fotogeniczne miejsca ?
BTW - Stałem się forumowym mądralą, huraa :lol:
Wersja do druku
A może by założyć taką mapkę jak w wątku "Mapa użytkowników canon-board !" i tam zaznaczać fotogeniczne miejsca ?
BTW - Stałem się forumowym mądralą, huraa :lol:
cała Jura - część leży na terenie woj. Śląskiego. W Dąbrowie Górniczej polecam 3 pogorie - 2 urzytki ekologiczne. Na Pogorii II jest więcej gatunków chronionych ptactwa niż w Biebrzańskim P.N. Poza tym na peryferiach DG jest piekne miejsce z meandrującym strumieniem + kilka rzadich gatunków płazów, gadów i ssaków... zainteresowanym szczegółowe info na priva.
Odświeżam wątek i czekam na dalsze propozycje fajnych miejsc.
A co myślicie o jakimś dziale poświęconym ciekawym miejscom + jakies zdjęcia z tych miejsc. Coś jak opuszczone.com tylko, że np w temacie podajemy miejsce
nazwę miasta / parku narodowego. Później mały opis miejsca i np jedno 2 fotki a reszta jak będzie chciała to dorzuci swoje fotki w tym miejscu zrobione. Bez komentarzy zbędnych, żeby był porządek i można by wiedzieć gdzie czegoś ciekawego szukać... można by to podzielić na województwa odgórnie np wątek ciekawe miejsca w nim wszystkie województwa a później już konkretne miasta/wioski/parki narodowe/puszcze i inne zarośla. Wyjdzie coś ala galeria, która niedawno została utworzona tyle, że podzielona na województwa/miasta itd. Wtedy wiadomo gdzie się warto wybrać bo może się okazać, że w naszej okolic jest masę pięknych miejsc na wypady weekendowe a my sie wybieramy 200-300 km dalej nie wiedząc co tam będzie ;)
Można by z tego nawet jakiś przewodnik wydać albo chociaż kalendarz
Jestem jak najbardziej za:) Trzeba by tylko stworzyć jakąś sensowną kategoryzację ciekawych miejsc (nie tylko fauny)... BTW szukam na terenie 3miasta jakiegoś spotu na sesję industrial/future, coś takiego jak TO, znacie może takie miejsce? (Bo nie sądzę, żeby mnie do rafinerii wpuścili:wink: )
Pozdrawiam,
Jeżeli chodzi o czynne instalacje przemysłowe, to trzeba ostrożnie (historie z Francuzami z przed paru lat)-walka z terroryzmem. Trzeba mieć zgody i to najlepiej na piśmie.
O tym niestety wiem, dlatego też napisałem, że do rafinerii mnie raczej nie wpuszczą :), natomiast z jakąś małą fabryczką może da rade..