Może sampla? Szkła (czytaj plastiku) na moje szczęście już nie mam ale kilka zdjęć zostało ;-)
Wersja do druku
Choćbym nie wiem jak przymykał kita (18-55), to nigdy nie uzyskałem tak dobrego zdjecia jak z Tamrona (55-200) już na pełnej dziurze!
witam tez sie zastanawiam tele do 350d za 2 miesiące bedem miał ok 800zł i mam problem czy kupić sigme apo czy Tamrona i 50/1,8
Mysle ze ta druga opcja. Bedziesz mial jedna jasna 50 1.8 i tego Tamrona. Sigma APo co prawda ma dlugi zakres ale i tak od 200 w gore to nie teges juz...
Rafalg - jeśli mogę Ci cos poradzić z własnego krótkiego doswiadczenia, to kup SIGME 70-300 DG APO - naprawde za cene ok 850 zł będziesz miał przyzwoite szkło w zakresie 70-200. Natomiast 300 mm którym ten obiektyw dysponuje, mimo mankamentów, też z pewnością z pożytkiem wykorzystasz.
Pozdrawiam.
Cóż ja mogę sobie jedynie pogdybyać, ale też jestem na kupnie "takiego" szkła, duuużo już na ten temat przeczytałem i powoli skłaniam się do Canon EF 100-300 f/4.5-5.6 USM, dużo pochlebnych opinii na jego temat czytałem i wydawać by się mogło że to szkło w tym przedziale cenowym będzie najlepsze, dlatego z ciekawością śledzę ten wątek. Mnie pozostaje dziura od 75 do 100 Tobie od 55 do 100 ale chyba w tym przedziale leg zoom sprawdza się wyśmienicie:wink: