W zasadzie uplasowali go teraz na półce takiej jak wśród analogów 33V,a nie jak 300...
Brakuje tylko pokrętła z tyłu.
Wersja do druku
W zasadzie uplasowali go teraz na półce takiej jak wśród analogów 33V,a nie jak 300...
Brakuje tylko pokrętła z tyłu.
Witam
pierwsze wrażenie tej maszynki jest pozytywne.
nie znam 300d ale
NOWY nie ma chyba wyjścia na lampę studyjną
oraz na pilot
Czy to znaczy że zdalne wyzwalanie
będzie na podczerwień i pilot będzie dołączony do zestawu?
Do tego jeszcze ten Grip na zwykłe baterie to jest miodzo.
Zgadzam sie z przedmówcami jeśli NOWY będzie robił podobne foty do 20D to konkurencja będzie miała ciężko.
CHYBA ŻE CENA BEDZIE DUŻA.
Ja jak na razie czekam na full frame.
Specjalnie nie chce mi się wierzyć że bedzie on w cenie 300d, bo wtedy tego drugiegi nikt nie kupi.
Pewnie będzie taki zabieg jak u NIkona z D2H- zaprzestanie produkcji starego modelu (300D).
Prognozuje: utrzymanie cen 300D (bo już za bardzo nie ma z czego schodzić- u Pstryka 3000 za body), i wejście nowego na poziomie 3500 za body, możę 4500 za bod, z obiektywem i gripem.
... i biznes się kręci :) Ciekawe ilu ludzi wymieni swoje 300D/10D :) Oj, chyba nastaną piękne czasy dla kupujących używany sprzęt...
No to zobaczcie to:
http://www.livingroom.org.au/photolo...n_rebel_xt.php
i malym druczkiem co jest napisane?
I work for a larger electronics chain, and this morning saw an entry for a new model, that had been given a stock number. The description line read "Digital Rebel XT(s) w/18-55 kit"
The price was set at $999.99 (presumably US$)
999,99 $ WOW!!!
To jak oni (canon) chca sprzedac chociaz jedna sztuke 20d za dwa razy tyle??!!
Na dpreview już Ci odpowiedzieli. Poza tym trzymając się waluty zza wody to 20D droższe o max 500Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz
Nie jestem wcale przekonany że ten Rebel XT tak prędko odbierze klientów Nikonowi D70. Nikon będzie miał wciąż sporą przewagę nad new Canonem w postaci lepszego obiektywu Kitowego, a na Zachodzie większość nabywców amatorskich lustrzanek z entry level poprzestaje na firmowym obiektywie z zestawu no i koniec.
Pdany link już nie działa :(Cytat:
Zamieszczone przez djtermoz