no i invictus załatwił problem, gdyby jednak cos nie teges, służe pomoca albo na maila albo jak kto wie jak inaczej..:)
Wersja do druku
no i invictus załatwił problem, gdyby jednak cos nie teges, służe pomoca albo na maila albo jak kto wie jak inaczej..:)
Ufff a więc jednak się da :) Juz zwątpiłem... bo naprawdę lightroom jest mi zbędny.
Do prawidłowej grzebaniny w RAWach RawShooter jest idealny. Niewielki szybki programik :)
i co też ważne ta wersja działa z 5D..:))
Z 5D to działa mi i wersja 1.0.3 build 77 :) - bo 5D ukazało się przed sprzedażą pixmanteca no to i mapa matrycy jest zaimplementowana. Program i tak nie jest i nie będzie rozwijany i uaktualniany o nowe aparaty na rynku (np. 400D albo 1DMKIII) chyba, ze ktoś coś wykombinuje i znajdzie sposób umieszczania nowych map. Raczej wątpię bo bez kodu źródłowego to może być paskudnie ciężkie a zapewne kod źródłowy został sprzedany Adobe wraz z całą firmą.
a ja pobrałem, zainstalowałem, uruchomiłem ... i mam zdjęcie rozwalone na cztery osobne, do niczego nie podobne w różnych tonacjach obrazki.
Co robić?
Zaznaczam, że jestem laikiem :)
aparat 30D
u mnie to wygląda tak:::