Boskie! Ciekawe jednak co sie stalo z Jeffem? Czyzby scammer wynajal ruska mafie do wyrownania porachunkow? Sa przekret po prostu rewelacja.
Wersja do druku
Hihihi... ja miałem okazję pracować w tym pięknym kraju. W sumie uzbierało by się coś ponad trzy lata i ze dwadzieścia razy na "in" i "out" na lotniskach w Port Harcourt i Lagos. Ja bym dokładnie policzył ile mam palców na ręce po każdym podaniu ręki przeciętnemu obywatelowi tego (naprawdę pięknego) kraju. Nic mnie nie zdziwi a numeru konta bankowego to bym w życiu nie podał - nawet takiego na którym jest 0.00 zł. Różne cuda się zdarzały.
Pozdrawiam.
Aby bylo bardziej fotograficznie... Moje 300D, ktore wystawilem kiedys na e-bay'a tez ktos chcial kupic na czarny kontynent za pomoca jakichs dziwnych metod przelewania pieniedzy ;)
Przekret jest dosc stary... "P-p-p-powerbook" to najlepsze co moglo przekreta spotkac.
Od razu mi się ta sama historia skojarzyła :-D A w ogóle to polecam http://419eater.com/ :lol:
buhuhu... :D moge wyciagnac z SQL-a rekordy z konfy, ktorej www i system rejestracji osobiscie prowadzilem ;-)
daja rade, chlopaki. najlepsze jest, ze wszedzie chca zaproszenie. a jak potem sp... na terenie Polski (albo jeszcze nawet nie) to z prawa unijnego dobieraja sie do tylka temu, kto zaproszenie wystawi :mrgreen:
Nie, rejestrują się przez net, chcą wydębić zaproszenie z uniwersytetu, żeby dostać wizę do UE. Chyba. Pisza dużymi literami i w języku Kalego :)
mysmy na nich uwazali, ale slyszalem o sytuacji, ze ktos bodajze z Niemiec kilku Afrykanczykom wyslal takie zaproszenia. na konferencje nie dotarli bo sie uplynnili zaraz po przekroczeniu granic UE. chairman odpowiedzialny za konfe mial ostra zabawe z BSD (ichnie KGB/ABW czy jak to tam sie nazywa) zeby wyjasnic, ze chcial dobrze i nie wiedzial co sie swieci