dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem
konradl - no tak to faktycznie jest, że d70s jest tańszy od d50. Ja osobiście chyba wolałbym d50 bo jest troszke mniejszy. Nie zależy mi na wielkiej puszce. Dzięki za przedstawienie Twojej wersji "odpowiednika" rozpatrywanego przeze mnie zestawu.
Kolekcjoner - woelkie dzięki, właśnie na takich opiniach mi zależało.
Janusz Body - "wojna systemowa" to chyba lekka przesada, dość jasno określiłem swoje priorytety i nie na wojnie mi zależy. "wybierasz system" - wiem i dlatego pytam o obiektywy. "Za 4-5k zł nie poszalejesz" - też wiem ale za tyle chce kupić lustro i cieszyć się fotografowaniem. "udowodnijcie mi" - o to akurat nie prosiłem. Przekonać kogos a cos mu udowadniać to zupełnie inna bajka. Nie wciskaj mi w usta czegoś czego nie powiedziałem. Fajnie, że masz kase na super sprzęt i pewnie robisz super zdjęcia ale jeśli Twoim zamiarem było zniechęcenie ludzi do kupna amatorskiego lustra to prawie Ci sie udało. Gratuluję !
Chodziło mi o odczucia i opinie osób, które też kiedyś stały przed takim wyborem. To chyba nic dziwnego, że pytam o Canony na forum Canona ?
Może ktos jeszcze się wypowie ?