powiem tak - kup tamrona 17-50 - jasny, dobra jakosc i w miare uniwersalny.. masz jeszcz 17-85 IS ale to juz niestety kosztem jakosci optycznej i spadku swiatla..
wybor nalezy do Ciebie 8-)
Wersja do druku
powiem tak - kup tamrona 17-50 - jasny, dobra jakosc i w miare uniwersalny.. masz jeszcz 17-85 IS ale to juz niestety kosztem jakosci optycznej i spadku swiatla..
wybor nalezy do Ciebie 8-)
A ja powiem jeszcze tak: przy krótkiej ogniskowej - odpuść sobie ISa, przy długiej - też sobie odpuść, bo naprawdę dobrego optycznie, długiego szkła z ISem w cenie 2500-3000 raczej nie kupisz, a możesz próbowac kupić zupełnie niezłe bez ISa
Stabilizacja pomaga ale znow nie popadajmy w opinie ze jesli tele to tylko z IS. Moze 70-200 F4? kolo 2200 z USM i fajna jakosc... No albo jakis inny
dla potwierdzenia tych slow maly PRZYKLAD 8)
Zdecydowanie odradzam zakupy u "kasialaska". Po zdjęciach z aukcji wnioskuję że to ta sama osoba co "kasiacorporation". Bezczelnie poprawia wygląd obiektywów / sprzętu w PS (kiedyś po forum krążyło zdjęcie z 2 pierścieniami ostrzenia :D). Kupiłem u niej filtr, żałuję, nie polecam. Później wyzwała mnie od złodziei ale to długa i mało ciekawa historia (a Allegro ma to gdzieś) ;)
no wlasnie to mi sie skojarzylo... te konto kasi i te foto z 2 pierscieniami ktory chyba ktos byl slepy jak montowal w PS:) Mialem je gdzies zapisane... takich cudow przy obiektywach to ja nie widzialem!
A co do tych wspanialych fotek z ogloszen kasicorporation, to jeden z rodzynkow wyglada tak:
wiec przy okazji , kupowanie z tego konta tez niepolecam!
kiedys ich wiecej bylo na forum M42
poczytałem negatywy duzo tego nie ma ale dotyczą głównie fałszowania, ze obiektywy są bez skaz a jej kontrą jest to ze"Obiektyw nie miał rys, a ja przez mikroskop nie bedę sprawdzać każdego obiektywu"
Heh ja moich obiektywow pod lupa tez nie ogladam. Sprzedalem ich wiele i ludzie byli bardzo zadowoleni. Nawet jak co bylo drasniete to wolalem szczerze napisac niz wciskac kity i rasowac fotki. A to z bardzo prostej przyczyny: Sam kiedys padlem dwukrotnie ofiara takiego naginania i wiem jak to boli bedac kupujacym, spodziewajac sie tego co ci w opisie wcisneli.