ja tak offtopicznie tylko zapytam: czy znacie kogos komu padla migawka w 300D? bo jak na razie to czytam tylko o problemach z migawka w 10D ...czyzby uzytkownicy 300D robili mniej zdjec? ;)
Wersja do druku
ja tak offtopicznie tylko zapytam: czy znacie kogos komu padla migawka w 300D? bo jak na razie to czytam tylko o problemach z migawka w 10D ...czyzby uzytkownicy 300D robili mniej zdjec? ;)
Niebawem się do Ciebie zgłoszę :)Cytat:
czy znacie kogos komu padla migawka w 300D?
Widać 300d lepsze...;)Cytat:
bo jak na razie to czytam tylko o problemach z migawka w 10D ...czyzby uzytkownicy 300D robili mniej zdjec? Wink
A znasz takich ktorym wytrzymaly powyzej 20 tys? Bo ja znam :PCytat:
Zamieszczone przez kedar6890
Zgłaszam się jako pierwszy :)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
jestem po jednej wymianie migawki.Dzisia czytając wasz temat z czystej ciekawości odchyliłem delikatnie lustro i oniemniałem.Na dolnym "płatku " migawki zauważyłem pionowe rysy (na całej długości)Nie mam pojęcia co to może być.
Może rysa??
[ Dodano: 3 Luty 2005 ]
a może masz migawkę po kimś. Wiesz coś w stylu zrobię z 2 zepsutych 1 dobrą?
Kurcze, to powinienem się bać bo przekroczyłem granicę 9000. Myślę, że to wszystko zależy od warunków w jakich używamy sprzęt, jak czesto i w jakim terenie zmieniamy obiektywy (kurz wilgoć) itd... swego czasu pisano że w E-20 Olympusa migawka wytrzymuje 4-6 tyś (wada fabryczna...ponoć) a ja zrobiłem ponad 12 tys i nic...kupił ode mnie kolega i foci nadal...
Moj D60 podchodzi juz pod 30 tysiecy... tylko czekac az padnie ;) chociaz, korespondowalem z jednym fotoreporterem, ktory uzywal D60 i on wymienial kilkakrotnie po okolo 50 tysiacach...
no dobrze.. tylko powiedz mi, czy ktos kto ma 10d albo inny aparat zaklada watek "zrobilem 20tys - nadal dziala" ?? na 100% zrobi to osoba ktorej aparat padl... ale przy sprawnym??Cytat:
Zamieszczone przez kedar6890
nad wnioskiem pomysl sam :roll:
ja swoim 10 D zrobiłem ponad 40 tys. i sprzedałem,na razie nie słyszałem żeby padł, kumpel zrobił na swoim coś koło 120tys. i działa dalej.