Wydaje mi sie ze roznica miedzy 50 1.8 a stalkami jest raczej tylko w okolicach pelnej dziury :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
Wersja do druku
Wydaje mi sie ze roznica miedzy 50 1.8 a stalkami jest raczej tylko w okolicach pelnej dziury :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
ale za cenę 350,- to chyba warto go kupić czy nie?
W ciemno :)Cytat:
Zamieszczone przez satriani
raczej tak. Nie wiem do ilu trzeba go przymykać, ale trzeba.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
moja FD 50 f/1.4 jest ostra nawet w okolicach 1.8 8)
na allegro nowe 395zl :)Cytat:
Zamieszczone przez satriani
tez szukam takiego obiektywu i kupie chyba nowy wlasnie przez allegro
a to porownanie z zoomem o ktorym mowa wczesniej na pl.rec.foto to moja sprawa :)
Pozdrawiam
Staje w tym momencie z tym samym pytaniem, a dodatkowo zadam jeszcze jedno. Czy jest z nimi problem taki jak z innymi szkłami (niektóre działają lepiej inne gorzej)?
Dość długo był to mój podstawowy obiektyw, naprawdę da się go polubić. Podpinałem kilka egzemplarzy i każdy od f4 był ostry jak diabeł. f1.8 nawet nie sprawdzałem. Raczej ciężko trafić na ewidentnie wadliwą sztukę (nową) choć są specjaliści co i obrotowymi drzwiami potrafią trzasnąć :))
No ja miałem problem w postaci zaciętej przesłony - pojawił się po kilku miesiacach użytkowania. Rozkręciłem i skręciłem go w domu :) - banalna konstrukcja a człowiek 'za te pieniadze' się o nic nie martwi. Warto go kupić choćby dlatego aby poeksperymentować z mała GO.
Kup nowy - jak coś się bedzie działo zawsze masz gwarancję (budowa nie jest tendetna, ale to jest na poziomie klasy KIT'owej)...
Ja polecam! :)