Ino bateria troche slaba, choc 5h ogladania filmow to i tak lepiej niz w Ipodzie. Ja go chce.
Wersja do druku
Ino bateria troche slaba, choc 5h ogladania filmow to i tak lepiej niz w Ipodzie. Ja go chce.
1) Jeśli tam faktycznie jest *BSD, to jaki problem skompilować coś co czyta rawy? Wiadomo jaki procesor jest w środku? GCC na pewno ma coś i na to (-:
2) napisali w ulotce, że jest super hiper wygodny bo obsługuje się go palcami. Hmm..mój zwykły telefon komórkowy też obsluguje się palcami.
a na tym nie widzę przycisków. a jak mam trafiać w ekranik zamiast w przyciski (w które po omacku łatwo się trafia) to ja dziękuję.
E tam minek, kto by teraz przyciskow uzywal ...to juz przestarzala, niemodna technologia ;-)
Kiepskie wieści dla tych, co się napalili "że to będzie MacOSX i będzie można programy odpalać" :lol: Bo chyba niespecjalnie: http://7thguard.net/news.php?id=5418 :lol: :lol:
A gdzie tam jest napisane, ze to nie jest OS X? :) Poza tym, iStefan nie powiedzial, ze nie bedzie mozna instalowac softu. Owszem, bedzie mozna, ale tylko ten, na ktorego on pozwoli ;)
I znowu wychodzi porownanie produktow Apple do jakis badziewi z Windows Mobile :P iPhone nie jest i nie bedzie PocketPeCetem :) To po prostu troszke inny produkt. Fanboje i tak go sobie kupia a Ci co chca korzystac z pakietu office'a musza kupic sobie cos od konurencji :)
Mi chodziło bardziej o drugą część ;-) ("i będzie można...")
A w praktyce ten za który mu zapłacisz :-P I podejrzewam że relacje cenowe będą z półki "sciongnij najnofffsze dzwonki na komurki" :-PCytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Tadam :mrgreen: http://apple.slashdot.org/article.pl.../01/13/1746234. A w każdym razie jeśli chodzi o to, czy to "telefon z UNIXem" :-D
Znajac dostepnosc softu na appla to ja jednak wole swoje windows mobile. Przynajmniej ktos zrobil troche dobrego softu na to, nie tylko komercyjnego. Choc by mozna sie jakos ponawigowac w Polsce. Juz widze jak zrobia automape na to cos od stefana :D Choc moze javovy naviekspert bedzie dzialac, wiec jest nadzieja ;)
Badziewie nie badziewie... Liczy sie uzywalnosc. A uzywalnosc produktow ogryzkowych z racji ich duzej popularnosci i dostepnosci softu ma w wielu dziedzinach troche brakow.
Poza tym powtorze to co jest powyzej. Telefon ma miec przyciski, tak aby sie dalo esemesa napisac/zadzwonic bez patrzenia na ekran. Jak na urzadzenie do kieszeni to straszna cegla z tego iphona.
Nokia rulez :mrgreen:
Jak dla mnie bomba pozostająca w sferze marzeń;) 499$ za 4 gb i 599$ za 8 gb to ciągle nie w moim zasięgu. Chyba, że nagle moje foty zaczną jak świeże bułeczki schodzić:p Chociaż jak na PDA to jest normalna cena. Co do systemu to Stefan powiedział z takim fajnym, amerykański akcentem "the operating system is Mac OS X"[do obejrzenia w prezentacji z targów na www.apple.com]. Obsługa i możliwości nowego urządzenia wyglądają na świetne. Oczywiście nie będzie to taki full wypas jak w HP, lub Dellach, czyli wszystko w jednym, jednak te podstawowe funkcje będą i staną się imho wyjątkowo dostępne. I podstawa to ten Mac OS, zero wirów, zero problemów ze stabilnością, Wi-Fi, przeglądarka www i wszystko bezpieczne;) Powtarzam się raz jeszcze: dla mnie bomba;)