No i masz same stalki - masakra :mrgreen:
(BTW, 35L jest swietna, ale jeszcze jnie zrobilam nia zdjecia, ktorym chcialabym sie chwalic)
Wersja do druku
No i masz same stalki - masakra :mrgreen:
(BTW, 35L jest swietna, ale jeszcze jnie zrobilam nia zdjecia, ktorym chcialabym sie chwalic)
A zna ktos jakis dłuższy artykuł na ten temat ? poszukałbym w googlach ale nawet nie wiem jak sie taki efekt nazywa
Kiedys w "jakze znakomitej Fotografii" opisywali takie efekty, przy zdjeciach nocnych. Generalnie chodzi o dlugi czas naswietlania i krecenie zoomem, jak to juz powiedzieli przedmowcy. Nie ma w tym jakiejs wiekszej filozofii.
Cholercia dzięki wam ależ jestem zajarany takimi zdjęciami.Cały wieczór latam i się bawię hehe suuuper efekty mi wychodzą.Kurde szkoda że fotografia jest taka trudna.Kiedyś gdzieś czytałem że są spotkania w plenerze nie wiecie czy takie gdzieś będzie?Fajnie jak ktoś by mi na żywo pokazał co i jak się czasem robi.
to musiałby być plener nocny alebo w dzień w cimnym pomieszczeniu. Fotografia jest owszem trudna ale bard\ziej przeraża mnie to iż większośc twierdzi że się na niej zna a maja kompak od miesiąca albo cyfrowa lustrzanke od tygodnia. Ja moge się pochwealic iz zaczynałem od BW swoja ciewmnia itd.
Super by było się spotkać,pogadać i poćwiczyć.Ja mam 350d od samego początku jak ten aparat się pojawiłi mówie otwarcie mało umiem ale nie z tego powodu że nie chcę chcę mam książki, zbieram różne czasopisma ale mam mało czasu na to a po za tym nie mam od kogo brać wzorce.Jak ktoś by mi pokazał osobiście co i jak jakie ustawienia, kiedy i co to odrazu moje spojrzenie na fotografię było by inne.
Przed rzucaniem propozycji spotkania warto wpisać w profil miasto, w którym się mieszka.
Wbudowanym dlatego bo nie doświetla tak dobrze 2 planu, tło jest ciemniejsze i lepiej widać rozmyte światła?Cytat:
Napisał Kalina
Aaaaa! i ja blyskam fleszem wbudoanym
Exactly.
Choc znajomy probowal mnie przekonac, ze mozna sobie doblysnac zewnetrzym leciutko, ale jak mowie - mimo rozlicznych prob i eksperymentow nie wyszlo nic spelniajacego moje oczekiwania w tym wzgledzie.
Ale nie wykluczam, ze jeszcze nie do konca opanowalam mozliwosci 580EX