Hm..... dziwne... robię tym 24-70 fotki od ponad pół roku - kupiłem jeden jedyny egzemplarz z eksportu wcześniej go nawet nie testując i jestem bardzo zadowolony.... seria UU... nie wiem co mam powiedzieć.... może w piątce rysuje lepiej?
pzdr
Wersja do druku
Hm..... dziwne... robię tym 24-70 fotki od ponad pół roku - kupiłem jeden jedyny egzemplarz z eksportu wcześniej go nawet nie testując i jestem bardzo zadowolony.... seria UU... nie wiem co mam powiedzieć.... może w piątce rysuje lepiej?
pzdr
Czy ktos moze mi wyjasnic o co w Polsce chodzi z mitycznym kodem UU w 24-70/2.8L ?
Podobno najlepsza seria UU (druga litera oznacza rok produkcji - 2006) z ostatnio wyprodukowanych.
Co do testu to dziwne to troche wszystko, widac ze warunki oswietleniowe nie najlepsze tez, brak dodatkowych info. Sam posiadam egzemplasz z serii UU zakupiony "on-line" bez testow!
Test ponizej wykonany zaraz po zakupie 24mm / 2.8 / czysty RAW konwertowany do JPG, crop 100% ostrosc lewa reka z bebenkim, AF na centralny
Ogolnie nie narzekam, widze duza roznice z Tamronem ktorego posiadalem wczesniej
--
Marnow
cos na temat magii serii UU:)
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=14687
--
Marnow
Miałem dzisiaj wstawić dodatkowe zdjęcia ale dopiero teraz skończyłem pracę
Wstawię jutro jeżeli jest dalsze zainteresowanie tematem.
Porównaj je ustawione oba najpierw na 4,0 ia potem na 5,6 porównywanie 2,8 do 4,0 nie za bardzo ma sens