kurde juz usunalem, zadowolony ? :)
Wersja do druku
kurde juz usunalem, zadowolony ? :)
Nee, dawaj oryginal...Cytat:
Zamieszczone przez Spontan
chyba ze sie boisz ze ujawni on jednak wady tak drogiego i wyczekiwanego szkielka ;)
Pudło! Tak myślę. Kolega się cieszy z dobrego szkiełka, tak jak ja :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Mam to szkło i nic nie powiem na temat ostrości (20D to mój pierwszy dSLR i chyba nie do końca daję sobie radę z GO).
Jeśli chodzi o CA to szkiełko niestety uwidacznia to zjawisko, z tym, że w sposób widoczny tylko dla "measurebator'ów". Tzn. po kilku setkach zdjęć nie widziałem tego w ogóle dopóki sobie o tym nie przypomniałem. Wtedy zacząłem szukać i znalazłem. Ale tak jak mówi Spontan dopóki się nie foci Makbeta, i innych wzorków to jest to imo najlepszy* obiektyw z AF do Canona.
* Oglądałem sample na dpreview 1 Series forum wykonane szkłami Zeissa. Były o niebo lepsze od 24-70 i tak zupełnie przy okazji ze 2, 3 razy droższe...
D O K Ł A D N I E
Zgadzam sie co do słowa z kolegą gietrzy :mrgreen:
Choć CA jeszcze nie widziałem (i nie chce zobaczyć ;) )
A i dorzuć może jakieś zdjęcie full size... coby sie nie czepiali bo mi filmu szkoda i za dużo z tym piep*** wiec nie bardzo mi sie chce :)
Tak tylko, że nie mam gdzie :?Cytat:
Zamieszczone przez Spontan
Jak ktoś będzie chętny wystawić to nie ma problemu :mrgreen:
gietrzy, wyślij emil to postawię
[ Dodano: 16-01-05, 01:16 ]
http://labfiz.uwb.edu.pl/~tomaszg/fo...e/_MG_0447.CR2
Wow!Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Super szybko.
Dziękuję za odzew wszystkim grupowiczom. Zdjęcie te nie są specjalnie robione na potrzeby "testu" tu na forum. Ot takie z życia wzięte fotki. Wszelkie komentarze mile widziane. Oczywiście jedno ze zdjęć "nic nie przedstawia" - pokazuje tylko w miarę poprawnie naświetlone ISO 3200.
Zaraz. Przecież wysłałeś jedno zdjęcie? A przynajmniej tylko jedno doszło.
a drugi u mnie :D
http://homepage.mac.com/krzych.p/_mg_1232.cr2.zip
...a tak przy okazji mój PS nie radzi sobie z tym plikiem :shock:, z mojego aparatu RAW-y mają rozszeżenie CRW. Może ktoś mi coś doradzić???
a u mnie tez jedno - przekonwertowane na jpg
www.zanzibarium.livenet.pl/_MG_1561.JPG
edit
po lekturze ostatniego posta @Tomasz Golinskiego postanowilem dopisac jedno zdanie
konwertowane DPP bez udziwnien :)